Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turun AMK ja Turun iltalukio yhteistyössä kieltenopetukseen

Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK ja Turun iltalukio yhteistyössä kieltenopetukseen

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2015 klo 11:22
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turun AMK uudistaa vuoden 2016 aikana opiskelijoiden vapaasti valittavien kielten opetusta. Ensi vuoden alusta yhteistyötä tehdään Turun iltalukion kanssa ja sen monipuolinen kielitarjotin avataan AMK:n opiskelijoille.

Kieltenopetuksen tilanteesta on neuvoteltu AMK:ssa aikaisemminkin ja nyt on tehty päätös, joka koskee kieltenopetuksen muutoksia ensi vuoden alusta. Eri alojen osaamistarpeista nousevat tarvittavat kieli- ja viestintätaidot määritellään talon sisällä "vapaasti valittavien kielten" osalta (saksa, ranska, espanja, venäjä).

Suomi tarvitsee kielitaitoista työvoimaa. Tulevaisuudessa yhä sujuvampi kieli-, kulttuuri- ja viestintätaitojen osaamistarve kasvaa.

Opiskelijat voivat jatkossa valita maksutta kielikoulutusta Turun iltalukion kielitarjonnasta. Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUOn kanssa on neuvoteltu aiheesta ja opiskelijoilta on saatu myönteistä palautetta siitä, että opetettavien kielten määrä lisääntyy ja tarjonta monipuolistuu.

– Yhteistyö Turun ammattikorkeakoulun kanssa avaa meille uuden mahdollisuuden. Opetuksemme on korkeatasoista ja jo lähtökohtaisesti suunnattu aikuisille opiskelijoille.  Toivotamme kaikki ammattikorkeakoulun opiskelijat tervetulleiksi aloittamaan uutta yhteistyötä, sanoo Turun iltalukion rehtori Esko Heikkonen.

Turun AMK:ssa vapaasti valittavien kielten opettajien työpanosta tarvitaan edelleen yhä kansainvälistyvämmässä ammattikorkeakoulussa.

Lisätietoja:

Minna Scheinin

Koulutuspäällikkö, Turun AMK

puh. 050 598 5375

etunimi.sukunimi@turkuamk.fi

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #ExcellenceInAction

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs