Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Turkulaiset opiskelijat mukana kanadalaisessa hakkerointiharjoituksessa

Turun ammattikorkeakoulu

Turkulaiset opiskelijat mukana kanadalaisessa hakkerointiharjoituksessa

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 10:42
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turkulaiset tietojenkäsittelyn loppuvaiheessa olevat opiskelijat osallistuvat lauantaina 15.3. järjestettävään kanadalaiseen hakkerointikilpailuun, jossa murtaudutaan harjoitusta varten luotuun yritystason tietoverkkoon.

– Konkreettisesti osallistuminen tapahtuu Lemminkäisenkadun Keidas-tilasta käsin VPN-yhteyden avulla, kertoo yliopettaja Jarkko Paavola Turun AMK:sta.

Kisassa syvennetään tietoturvatestaus- ja tietoverkonsuojaamistaitoja asettumalla hakkerin asemaan. Yritystason tietoverkosta yritetään kaivella ja selvittää erilaisia tietoja. Löydetyt tiedot, joita pelissä kutsutaan lipuiksi, pisteytetään, ja eniten pisteitä kerännyt joukkue voittaa.

– Kyseessä on niin sanottu lipunryöstöharjoitus, joka etenee yksittäisten tehtävien kautta kohti lopullista päämäärää. Kilpailussa testataan laajasti tietoturva- ja tietoteknistä osaamista ja myös mielikuvitus on koetuksella, toteaa Paavola.

Murtautumistestaus opettaa opiskelijoille tietoturvataitoja

Vastaavanlaisilla murtautumistestauksilla on tietoturva-alalla pitkät perinteet. Kisaan valmistautuminen edellyttää menetelmien, työkalujen ja eettisen hakkeroinnin periaatteiden tuntemista.

–  Opiskelijoiden täytyy ymmärtää, koska ja missä murtautumistestausohjelmistoja voi käyttää, miettii Paavola.

Turun AMK:ssa tietoturvakoulutus on yksi tietojenkäsittelyn koulutusohjelman suuntautumisvaihtoehdoista. Tietoturvakoulutus vaatii laboratoriotyöskentelyä, jotta teoriatunneilla opitut asiat konkretisoituvat.

– Tämänkaltaiset, agenttijuoneksi kehitellyt kilpailut, innostavat opiskelijoita testaamaan omia tietoturvataitojaan aivan erityisellä tavalla. Samalla kokonaisymmärrys tietoturva-alalta kasvaa tahtomattakin, kertoo Paavola edelleen.

 

Harjoitus on osa Turun ammattikorkeakoulun ja kanadalaisen yliopiston University of Ontario Institute of Technologyn yhteistyötä, joka alkoi koulujen yhteisestä EU-rahoitteisesta projektista.

 

Lisätietoja:

Jarkko Paavola

jarkko.paavola@turkuamk.fi

puh. 040 355 0335

 

Tilaisuutta on mahdollista seurata Twitch-palvelussa http://www.twitch.tv/tuas_ctf/

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 750 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs