Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tuotteistamistyöpajoista lisäpotkua Satakunnan maaseutumatkailutarjontaan

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Tuotteistamistyöpajoista lisäpotkua Satakunnan maaseutumatkailutarjontaan

Tiedote.
Julkaistu: 06.02.2014 klo 09:48
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Tulevan kevään aikana järjestetään Satakunnan maaseutumatkailuyrittäjille ja heidän sidosryhmilleen maksuttomia työpajoja matkailupalvelujen tuotteistamisesta ja kannattavuudesta.

Tuotteistamisessa panostetaan erityisesti toiminnan laajuuteen ja ympärivuotisuuteen. 

Osallistujat pääsevät työpajoissa ideoimaan ja kehittämään uusia tuotteita (esim. ravintola-, majoitus-, elämys- ja ohjelmapalvelut) ja tuotepaketteja, teemallisia alueellisia ja maakunnallisia reitistöjä sekä verkostoitumaan muiden matkailuyrittäjien kanssa. 

Työpajoissa perehdytään tuotteistamisen malleihin, ideoidaan uusia palvelukonsepteja sekä suunnitellaan uusia palvelupaketteja yhteistyössä muiden yrittäjien kanssa. Toisessa vaiheessa (työpaja II) jatketaan palvelun tai tuotteen kehittämistä, mietitään palveluprosessin kulkua, hiotaan ongelmakohtia, tehdään tuotekuvaukset sekä saadaan palautetta ja kehittämisideoita muilta yrittäjiltä. Maakunnallisissa työpajoissa huhti-kesäkuussa verkostoidutaan ja suunnitellaan maakunnallisia tuotteita.

Satakunta on karkeasti jaettu alueellisten vetovoimatekijöiden mukaan: Rannikko-Satakuntaan, Etelä-Satakuntaan ja Pohjois-Satakuntaan. 

Rannikolla keskitytään merelliseen matkailuun ja Pohjanlahden rantatien hyödyntämiseen, etelässä jokiin, järviin, harjuihin ja maatalousmaisemaan. Pohjoisessa Jämin alueella, kansallispuistoilla ja retkeilyreiteillä sekä siihen liittyvällä matkailulla on suuri merkitys.

Tuottaistamistyöpajojen aikataulut ja järjestämispaikat:

ma 10.2. klo 16-20   Työpaja I: Loma-Raiso, Karvia (Pohjois-Satakunta)
ma 31.3. klo 16-20   Työpaja II: Lomahotelli Jämi, Jämi (Pohjois-Satakunta)

ti 11.2. klo 16-20      Työpaja I: Ravintola Hakuninmäki, Harjavalta (Etelä-Satakunta)
ti 1.4. klo 16-20        Työpaja II: Kauttuan Klubi, Eura (Etelä-Satakunta)

to 13.3. klo 13-20     Työpaja I: Merikarvia (Rannikko-Satakunta)
to 3.4. klo 13-20       Työpaja II: Rauma (Rannikko-Satakunta)

ke 23.4.klo 16-20      Maakunnallinen tuotteistamistilaisuus, Laitakarin Messi, Luvia
4.-6.6.                       Maakunnallinen tuotteistamistilaisuus, tuotetestaus kv-vieraille

Lisätietoja työpajoihin ilmoittautumisesta löytyy osoitteesta: www.satamatkaamaalle.fi. Työpajat järjestää Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke (SAMK). 

Yhteistyökumppaneina työpajoissa ovat Jämin yhteismarkkinointihanke ja Metsähallituksen luontomatkailun kehittämishanke (Pohjois-Satakunta), Metsähallituksen Selkämeren luontohankkeet (Rannikko-Satakunta) sekä Karhuseutu ry:n ja Pyhäjärviseutu ry:n matkailuhankkeet (Etelä-Satakunta).

Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuksiin.

Lisätietoja: Projektipäällikkö Soile Vahela, 044 710 3990

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6300 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Painoalojamme ovat tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs