Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tuoreita näkemyksiä tabletti- ja matkapuhelinsovellusten toteuttamiseen

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tuoreita näkemyksiä tabletti- ja matkapuhelinsovellusten toteuttamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 28.09.2012 klo 10:01
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Jyväskylän ammattikorkeakoulun mediatekniikan opiskelija Tsuri Kamppurin aloitteesta lähti liikkeelle uuden opintojakson suunnittelu web- sekä tabletti- ja matkapuhelinsovellusten toteuttamiseen sopivasta teknologiasta. HTML5 -teknologian opetuksen suunnittelutyö on nyt valmis ja opetus käynnistetään to 4.10 klo 17.00, paikkana JAMK, Dynamo, Piippukatu 2.

Jyväskylän korkeakouluissa toimivan Jyväskylä Student Tech Clubin perustajajäsenen Tsuri Kamppurin mukaan HTML5 -tietoudelle on nyt suuri kysyntä.

Älypuhelimien ja tablettien lisäksi tarvitaan muun muassa televisioihin ja autojen älynäyttöihin soveltuvia ratkaisuja. HTML5 tarjoaa alustan, joka taipuu hyvin erilaisiin tilanteisiin ilman suuria työmääriä kohdelaitteiden muuttuessa, Kamppuri toteaa.

HTML 5 Web Application Programming -opintojaksolle voivat opiskelijoiden lisäksi osallistua maksutta myös ICT-alan työntekijät, jotka haluavat kuulla alan uusista suuntauksista. Englannin kielellä toteutettavalle kurssille on ilmoittautunut mukaan jo yli 130 innokasta opiskelijaa. Tuoretta näkökulmaa sovelluskehitykseen tarjoava kurssi on hyvä lisä opiskelijoiden kurssitarjontaan. Opintojakson kaikki luennot tullaan myös videoimaan.

HTML5 -teknologian opetus tuo uutta ja tuoretta näkemystä media- ja ohjelmistotekniikan insinöörien opetuksen sisältöön, sillä opintojakson toteutuksesta vastaa JAMKin lisäksi joukko alan kovia osaajia Keski-Suomesta: SC5 Online, Digia ja Media Cabinet. Toteutus vahvistaa osaltaan myös uusia polkuja yritysten ja opiskelijoiden väliseen yhteistyöhön.

Yhtenä kurssin jatkotavoitteena onkin luoda alan osaajien välistä verkostoa Jyväskylän seudulle esimerkiksi säännöllisten tapahtumien ja tapaamisten muodossa, toteaa JAMKin ohjelmistotekniikan lehtori Juha Peltomäki.

Yrityksissä asiantuntijaluentojen pitäminen opiskelijoille on otettu innolla vastaan:

Halusimme ehdottomasti osallistua HTML5-kurssin järjestämiseen Jyväskylässä. Tavoitteenamme on olla HTML5-tietoisuuden lippulaiva Suomessa, joten on luontevaa olla mukana tarjoamassa koulutusta tulevaisuuden kehittäjille. Tämä on hieno tapa jakaa ajantasaista tietoa ja tutustua alueen tuleviin sovelluskehittäjiin, toteaa SC5:n Jyväskylän aluepäällikkö Jarkko Tuomala ja jatkaa:

Muistan omilta opiskeluajoilta, että parhaat kurssit olivat niitä, joissa luennot pitivät yrityksen edustajat.

Digialla järjestelmäarkkitehtina työskentelevä Matti Lahti haluaa jakaa luennoillaan osaamistaan avoimesti:

Erityisesti toivon saavani kuuntelijat innostumaan aiheesta näyttävien ja käyttäjäystävällisten toteutusten muodossa.

Myös Media Cabinet lähtee innolla mukaan kurssin toteuttamiseen kahden luennoitsijan voimin ja tuo mukanaan tuoretta asiantuntemusta mm. päätelaitteen näyttökokoon reagoivan ohjelman toteuttamiseen.

Tarkempi kurssisisältö ja ilmoittautuminen: http://html5jkl.com

Lisätietoja:

Juha Peltomäki, ohjelmistotekniikan lehtori, 040 716 7308, etunimi.sukunimi@jamk.fi
Pasi Manninen, mediatekniikan lehtori, 040 595 8931, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, teknologiayksikkö, ICT

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs