Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tulevaisuuden yritykset kilpailevat Taitaja2015-kilpailussa

Taitaja2015

Tulevaisuuden yritykset kilpailevat Taitaja2015-kilpailussa

Tiedote.
Julkaistu: 05.05.2015 klo 12:03
Julkaisija: Taitaja2015

Taitaja2015-kilpailun yrittäjyyslajissa kilpailijat kehittävät kolmen hengen ryhmissä yrityksen. Finaaliin on valikoitunut yhteensä kahdeksan ryhmää. Kilpailu on tarkoitettu kaikille ammatillista perustutkintoa suorittaville, jotka ovat valinneet 10 opintoviikkoa kestävän yrittämisjakson. Tänä vuonna finaaliin päätyi kuitenkin vain liiketalouden opiskelijoita.

Paikalliset yritykset mukana

Kilpailutehtävät ovat todellisia yritysmaailman tilanteita. Paikalliset yrittäjät antavat kilpailijoille ratkaistavaksi erilaisia ongelmia. Yrittäjät ovat myös itse tuomaroimassa kilpailussa. Kyse on tunnin pikatehtävistä, joissa testataan luovuutta ja innovointikykyä. Esimerkiksi kolme vuotta sitten Jyväskylässä järjestetyissä Taitaja-kilpailuissa Valio haki apua PROfeel-tuotteidensa markkinointiin. Kyse onkin tavallaan ilmaisista ideoista. Yrittäjyyden päätuomari Risto Alikoski kertoo, että kilpailijoilla ja yrityksillä on puolin ja toisin avoimet ideat. 

Teemoina kierrätys sekä käsi- ja taideteollisuus

Yhtenä Taitaja2015-kilpailun teemana toimii kestävä kehitys. Yrittäjyys-lajissa korostetaankin tänä vuonna erityisesti kierrätystä. Loimaan ammatti- ja aikuisopiston kulttuurialan opettajat Tarja Moisio-Rannikko ja Minna Kantola toimivat tänä vuonna yrittäjyyden lajivastaavina.

– Kun me ollaan organisoimassa tätä, niin kyllä meidän tausta näkyy, kertoo lajivastaava Tarja Moisio-Rannikko.

Kilpailupisteen rakentamisessa on hyödynnetty myös opiskelijoita. Media-assistenttiopiskelija teki opinnäytetyönsä kuvaamalla ja editoimalla pikataipaleiden yrityshaastattelut. Myös artesaaniopiskelijat ovat antaneet ehdotuksia lajialueen esillepanoon.

 

Yhteystiedot:
lajivastaava Tarja Moisio-Rannikko puh. 044 090 1291
lajivastaava Minna Kantola puh. 044 090 1265
tiedottaja ja kuvaaja Karoliina Närvänen 0400 256 114

Kuva: Kilpailijat kehittelevät yrityksensä liikeideaa

Liitetiedostot

Taitaja2015-tapahtuma, valtakunnallinen ammattitaidon SM-kilpailu, TaitajaPLUS sekä Taitaja9, pidetään 5.–7.5.2015 Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa sekä HK Areenalla. Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Skills Finland ry, Turun ammatti-instituutti, Axxell Utbildning Ab, Bovallius-ammattiopisto, Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä, Peimarin koulutuskuntayhtymä, Salon seudun koulutuskuntayhtymä, Raision seudun koulutuskuntayhtymä ja Turun Ammattiopistosäätiö. 

 Taitaja2015 viestii monin tavoin. Voit ladata painokelpoisia kuvia tapahtumasta ja eri kilpailulajeista Kuvat.fi
-palvelusta. Lisäksi käytössäsi on Taitaja2015 Youtube, Twitter, Instagram- ja Facebook-tilit. Nettiradio sekä verkkouutiset.  Kaikki linkit sekä yksityiskohtaiset tiedot eri kilpailulajeista ja tehtävistä löydät myös www.taitaja2015.fi etusivulta.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs