Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Todellisuus tehostuu Oulussa – ARea 14 -seminaari 12.–13.6.2014

Oulun ammattikorkeakoulu

Todellisuus tehostuu Oulussa – ARea 14 -seminaari 12.–13.6.2014

Tiedote.
Julkaistu: 22.05.2014 klo 08:21
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun ammattikorkeakoulu (Oamk) järjestää ARea 14 – Future City as Open Mixed Reality Space -tapahtuman 12.–13.6. Oulun Nallikarissa. Seminaarissa kehitetään uusia keinoja, joiden avulla lisättyä todellisuutta voidaan hyödyntää kaupallisesti ja arkielämässä. Tilaisuus on järjestetty kaksi kertaa aiemmin Suomessa, mutta Ouluun on ensimmäistä kertaa tulossa asiantuntijoita myös Suomen ulkopuolelta.

Pääpuhujana on Columbian yliopiston professori Steven K. Feiner, joka työskentelee yliopiston tietokonegrafiikan ja käyttöliittymälaboratorion johtajana. Hänen laboratorionsa on tehnyt alalla tutkimusta jo yli 20 vuotta kehittäen muun muassa ensimmäisen liikuteltavan lisätyn todellisuuden järjestelmän vuonna 1996. Feiner lukeutuu maailman tavoitellumpien alustajien joukkoon. Tilaisuudessa puhuvat lisäksi muun muassa Oulun yliopiston professori Timo Ojala, VTT:n tutkimusprofessori Charles Woodward ja Tecnalian tutkija José Daniel Gomez De Segura Ugalde.

Seminaarin tarkempi ohjelma ja lisätiedot ovat osoitteessa areaevent.fi.

Englannin kielen termi Augmented Reality (AR) tarkoittaa näkymää, johon on lisätty tietokonegrafiikalla luotuja elementtejä niin, että ne sulautuvat saumattomasti näkökenttään. Lisätyn todellisuuden teknologiaa voidaan hyödyntää esimerkiksi pelialalla, turismissa, markkinoinnissa, terveydenhuollossa ja rakennusteknologiassa.

Tällä hetkellä lisätyn todellisuuden ratkaisut ovat lähes kaikki yksittäiseen käyttökohteeseen räätälöityjä. Yhdysvaltalaisen johtavan tutkimusyrityksen luoman, teknologian yleistymistä ennustavan Gartnerin käyrän vuoden 2013 arvion mukaan lisätyn todellisuuden yleistyminen kestää 5–10 vuotta.

Lisätietoa: Oamkin tutkija Jussi Kangasoja, 050 574 2667, jussi.kangasoja@oamk.fi

 

Oulun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Palvelemme alueen työ- ja elinkeinoelämän sekä kulttuurin tarpeita ja vastaamme Pohjois-Suomen ammattikorkeakoulun monimuotoisuudesta.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs