Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » The Box -hanke pureutuu aisteihin vaikuttavan teknologian mahdollisuuksiin hotelli- ja ravintola-alalla

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

The Box -hanke pureutuu aisteihin vaikuttavan teknologian mahdollisuuksiin hotelli- ja ravintola-alalla

Tiedote.
Julkaistu: 04.12.2015 klo 17:15
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus TEKES on myöntänyt rahoituksen Haaga-Helian The Box -hankkeelle vuosiksi 2016–2018. Hankkeessa tutkitaan ja kehitetään sitä, miten uudenlaista aisteihin vaikuttavaa teknologiaa voisi hyödyntää hotelli-, ravintola-, matkailu- ja elämysalan palvelumuotoilussa, markkinoinnissa ja tuotekehityksessä.

Hankkeessa edistetään palvelu- ja tuotekehitystä yhteistyössä toimialan yritysten kanssa. Haaga-Helian asiantuntijoiden avustuksella yritykset pääsevät kehittämään palvelukonseptejaan ja -tuotteitaan sekä testaamaan niitä simulaatioiden avulla.

Käytännössä yritykset voivat kehittää tuotteitaan ja palveluitaan elämyssimulaattorissa, jossa testataan, miten kuluttajien aisteihin voi vaikuttaa erilaisin keinoin. Näin yritykset voivat saada tuotteestaan palautetta jo ennen sen lanseerausta. Aisteihin vaikutetaan mukautuvilla tilaratkaisuilla, visuaalisilla keinoilla, tuoksuilla, äänimaailmalla sekä tuntoaistiin perustuvilla ratkaisuilla.

Hankkeessa tutkitaan asiakaskokemusten luomista monitieteisesti tulevaisuudentutkimuksen, markkinoinnin, tuotekehityksen, palvelumuotoilun sekä tekniikan näkökulmista. Poikkitieteellinen imagineering-tutkimus tuo hankkeeseen akateemista uutuusarvoa sekä liiketaloudellisesta merkitystä.

Hanke alkaa heti alkuvuonna 2016. Tuloksia on jo saatu esimerkiksi siitä, millaisella teknologialla aisteihin voi vaikuttaa. Hankkeessa on myös kehitetty tuote- ja palvelutestauksen ja -mittauksen malli, useita aisteja hyödyntävä tuote- ja palvelutestauksen testilaitteisto sekä yhdeksän simulaatiota.

Hankkeen tutkijat ovat Pasi Tuominen, Vesa Heikkinen, Teemu Moilanen, Mario Passos Ascenção ja Eeva Puhakainen. Tutkimuspartnerit ovat Manchester Metropolitan University, University of Algarve, Hotelschool the Hague, yritysverkosto Pixoi, Flik Media Group, Fantasiaworks, Metos, Hotel Haaga, CMB restaurants, Sinebrychoff ja Pinto Design.

Lisätietoa tutkimushankkeen nettisivuilta: www.thebox.fi

Liitetiedostot

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs