Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Tarinoita metsästä Suomen luonnon päivänä

Suomen luonnonsuojeluliitto

Tarinoita metsästä Suomen luonnon päivänä

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2013 klo 18:27
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

Metsäluonto esittäytyy Suomen luonnon päivänä 31.8. monin tavoin. Suosittua Metsän tarina -elokuvaa esitetään uusintanäytöksissä ympäri maan Suomen luonnon päivänä ja sitä seuraavalla viikolla. Elokuvan jatkeeksi on syntynyt alakouluille suunnattu opetuspaketti Tarinoita metsästä.

Tarinoita metsästä on erityisesti koulujen käyttöön valmistunut 20-osainen lyhytelokuvasarja. Se perustuu koko perheen elokuvaan Metsän tarina ja sen yhteydessä kuvattuun laajaan filmimateriaaliin, josta vain osa päätyi menestyselokuvaan. Lyhytelokuvat ovat noin neljän minuutin mittaisia.

Kokonaisuutta täydentää maksuton opetusmateriaali, joka on ladattavissa Suomen luonnonsuojeluliiton nettisivuilta. Tarjolla on lisätehtäviä ja leikkejä metsälajeista varsinkin ala-asteen oppilaille. Ne soveltuvat myös esiopetukseen, yläkouluihin ja luontokerhotoimintaan.

Suomen luonnonsuojeluliitto julkistaa Tarinoita metsästä -lyhytelokuvasarjan opetuspaketteineen yhteistyössä MRP Matila Röhr Productionsin kanssa.

Nuorisojärjestö Luonto-Liitto on puolestaan tuottanut vinkkimateriaalin perheretkien järjestäjille. Sen teemoina ovat loppukesäinen luonto, luonnosta nauttiminen ja luonnonantimet.

Suomen luonnonsuojeluliitolla on käynnissä myös Koulumetsät arvoonsa -hanke, jossa tunnistetaan koulutuksen ja kasvatuksen kannalta arvokkaita metsiä ja edistetään niiden säilymistä lasten ja nuorten liikunta-, leikki-, ja oppimispaikkoina.

Suomen luonnon päivänä järjestetään kymmenittäin opastettuja yleisöretkiä ja -tapahtumia, joista monet suuntautuvat metsiin.

"Suomi on edelleen metsien maa. On tärkeää johdattaa kasvavia sukupolvia ymmärtämään metsiämme. Ajanmukaiset materiaalit metsäluonnosta auttavat koulujen ja kaikkien kasvattajien työtä", sanoo ympäristökasvatusryhmän puheenjohtaja Tarja Heikkonen Suomen luonnonsuojeluliitosta.

 

Lisätietoja:

Tarja Heikkonen, ympäristökasvatusryhmän puheenjohtaja, SLL, puh.050-347 0151, heikkonen.tarja@gmail.com

Marko Röhr, CEO, Producer, MRP Matila Röhr Productions, puh. 0400-416 634, marko.rohr@matilarohr.com

Suomen luonnon päivä:
www.suomenluonnonpaiva.fi

Tarinoita metsästä -opetuspaketti:
http://www.sll.fi/mita-me-teemme/ymparistokasvatus/tarinoita-metsasta

Metsän tarina -elokuvan näytökset Suomessa:
http://suomenluonnonpaiva.files.wordpress.com/2013/05/metsacc88ntarina_suomenluonnonpacc88ivacc88nacc881.pdf

SLL:n ympäristökasvatus:
http://www.sll.fi/mita-me-teemme/ymparistokasvatus

Luonto-Liiton opas perheretkien järjestäjille:
http://www.luontoliitto.fi/ajankohtaista/ajankohtaista/perheretken-jarjestajan-vinkkivihkonen-kannustaa-nauttimaan-loppukesan-luonnosta

 

 

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Matti Nieminen, viestintäpäällikkö
Suomen luonnonsuojeluliitto
matti.nieminen@sll.fi, 050-564 2283, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs