Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Taitaja2014-suurtapahtuma kilpailijat ja taustajoukot saapuivat Lahteen ja avajaisiin

Koulutuskeskus Salpaus

Taitaja2014-suurtapahtuma kilpailijat ja taustajoukot saapuivat Lahteen ja avajaisiin

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2014 klo 14:51
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Ammatillisen koulutuksen Taitaja2014-suurtapahtuman kilpailijat ja heidän taustajoukkonsa saapuivat maanantaina Lahteen. Huomenna tiistaina alkavissa ammattitaidon SM-kilpailuissa mestaruuksista kisaa yli 400 ammattiin opiskelevaa nuorta 44 lajissa.

Tapahtuma vetää 8.-10.4.2014 Lahden Urheilu- ja messukeskukseen noin 40 000 hengen yleisön. Lahteen tulivat myös tapahtuman kansainväliset vieraat. Mukana on 30 ulkomaalaista opiskelijaa kymmenestä eri maasta. Lisäksi kahta lajia seuraamaan saapui neljä opiskelijaa tarkkailijan roolissa. Tapahtumaan osallistuu myös mittava joukko ammatillisen koulutuksen ja ammattitaitokilpailutoiminnan asiantuntijoita ympäri maailman.

Maanantaina ohjelmassa olivat kilpailijoiden akkreditointi ja tapahtuman näyttävät avajaiset Lahden Urheilu- ja messukeskuksen Areenassa.

Avajaisissa puhuivat Päijät-Hämeen koulutuskonsernin hallituksen puheenjohtaja Kari Salmi, Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen, opetusneuvos, Skills Finland ry:n hallituksen puheenjohtaja Seija Rasku ja Lahden kaupungin Unicef-lähettiläs, rap-artisti Brädi. Kärköläläisen, Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneen Taitajien Taitaja 2013 Jaakko Ekmanin mietteitä kuultiin videolta. Koulutuskeskus Salpauksen rehtori Päivi Saarelainen avasi kilpailut. Taitaja2014-tapahtuman suojelija, ympäristöministeri Ville Niinistö ei valitettavasti päässyt paikalle sairastumisen takia.


Avajaisissa nähtiin nuorta lahtelaista osaamista, sillä esiintyjinä olivat Lahden Tanssiopiston ja Hot Club -liikuntakoulun tanssijat sekä Koulutuskeskus Salpauksen sirkusalan opiskelijat. Musiikista vastasivat lahtelainen rap-artisti Brädi ja SuperFriends, joka esitti Tehosteen tekemän Taitaja2014-tunnuskappaleen ”Tee perässä”.


Taitaja2014-kilpailujohtaja Jorma Noponen odottaa hyvillä mielin tulevia kilpailupäiviä. Parisen vuotta kestäneet valmistelut, joihin on osallistunut satoja Koulutuskeskus Salpauksen ja muiden oppilaitosten työntekijöitä sekä yli tuhat Salpauksen ja Lahden ammattikorkeakoulun opiskelijaa, on saatu valmiiksi. Nyt nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan.


– Toivotan kaikille kilpailijoille rehtiä, reilua ja turvallista kilpailua. Kaikki ovat jo voittajia, kun ovat päässeet finaaliin asti, Noponen sanoo.


Avajaisten jälkeen kilpailijoilla oli myös mahdollisuus tutustua Lahden Urheilu- ja messukeskukseen rakennettuihin lajialueisiin. Kilpailuolosuhteet vastaavat kunkin ammatin aitoa työympäristöä.


Taitaja2014-kilpailulajit käynnistyvät tiistaina 8.4., ja tulokset julkistetaan torstai-iltana 10.4. pidettävissä päättäjäisissä. Tapahtumaan kuuluvat myös TaitajaPLUS-ammattitaitokisa erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja kädentaitojen joukkuekisa Taitaja9 peruskoulun yhdeksäsluokkalaisille.


Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tapahtuma on avoinna yleisölle ti 8.4. klo 12.00–17.00, ke 9.4.2014 klo 8.30–17.30 ja to 10.4.2014 klo 8.30–13.00.


Lisätietoja:


Marjaana Keskitalo
Taitaja2014 markkinointi- ja viestintävastaava
puh. 044 7081470

www.taitaja2014.fi


Taustamateriaalia medialle

Video: Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat haastattelevat ympäristöministeri Ville Niinistöä 

Finalistien oppilaitokset ja tietoja kotipaikkakunnista


Taitaja2014-kuvapankki 

 

Taustamateriaalia ja tärppejä jutuntekoon

 

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen vuosittainen tapahtuma.  Taitaja2014 järjestetään Lahden Urheilu- ja messukeskuksessa 8.-10.4.2014. Tapahtumassa noin 400 ammattiin opiskelevaa nuorta kilpailee ammattitaidon suomenmestaruuksista 44 eri lajissa oikeata työpaikkaa vastaavissa olosuhteissa. Samalla käydään myös TaitajaPLUS-ammattitaitokilpailu erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille ja Taitaja9-joukkuekisa peruskoulun ysiluokkalaisille. Taitaja2014-tapahtumaan on vapaa pääsy, ja sinne odotetaan noin 40 000 kävijää. Tapahtuman järjestää Koulutuskeskus Salpaus yhteistyökumppaneineen. Taitajan taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs