Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyn yhteishaussa sosiaali- ja terveysala kiinnostavin

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Syksyn yhteishaussa sosiaali- ja terveysala kiinnostavin

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2014 klo 15:22
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Ammattikorkeakoulujen syksyn yhteishaussa Mamkiin haki 1071 ensisijaista hakijaa. Viime syksynä vastaava luku oli 1040. Kiinnostavin oli sosionomikoulutus monimuotototeutuksena, jossa yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 8,4 ensisijaista hakijaa. Muita suosittuja koulutuksia olivat fysioterapeuttikoulutus, terveydenhoitajakoulutus, yhteisöpedagogikoulutus sekä sairaanhoitajakoulutus.

Keskimäärin syksyn haussa päiväopintojen osalta yhtä aloituspaikkaa tavoitteli 2,49 ja monimuoto-opintojen osalta 3,4 ensisijaista hakijaa.

Syksyn hakutuloksia ei voi verrata suoraan vuoden 2013 syksyn tuloksiin, sillä hakujärjestelmässä oli nyt useita merkittäviä muutoksia. Ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen haku oli yhdistetty ja mahdollisten hakukohteiden määrä muuttui. Myös hakijoiden pisteytyksessä tapahtui muutoksia, mikä vaikutti siihen, mihin korkeakouluun hakijan kannatti hakea. Myös koulutustyyppien nimet olivat tänä syksynä uudet. Entinen nuorten koulutus oli tässä haussa päiväopintojen nimellä ja entinen aikuiskoulutus nimellä monimuoto-opinnot. Nimimuutos saattoi näkyä myös hakijamäärissä.

 

- Perinteisen nuorten koulutuksen hakijajoukosta osa on hakenut nyt monimuoto-opintoihin. Aikaisempi termi aikuiskoulutus ei varmaankaan ollut yhtä houkutteleva nuorille hakijoille. Nyt monimuoto-opinnot ja päiväopinnot näyttäytyvät ehkä hyvinkin tasavertaisina vaihtoehtoina, rehtori Heikki Saastamoinen Mamkista pohtii.

 

Molemmat koulutustyypit on tarkoitettu kaikille hakijoille, iästä riippumatta. Koulutusten erot löytyvät opintojen toteuttamistavoissa ja –ajoissa. Joissain monimuoto-opinnoissa on erikseen määritelty pohjakoulutusvaatimus.

 

Saastamoisen mielestä syksyn haku meni Mamkin osalta monista yhtäaikaisista muutoksista huolimatta hyvin.

- Muutoksen seurauksena hakijamäärien olisi pitänyt laskea ammattikorkeakouluissa, jotka eivät sijaitse suurilla paikkakunnilla. Mutta jälleen kerran Mamkin hakijamäärä nousi.

 

Syksyn yhteishaun valintojen tulokset ilmoitetaan kirjeitse viimeistään 25.11.2014. Koulutus alkaa tammikuussa 2015. Seuraavat haut Mikkeiln ammattikorkeakouluun ovat keväällä. Englanninkielisiin koulutusohjelmiin voi hakea 7.–27.1.2015 ja suomenkielisiin 17.3.–9.4.2015. Koulutus alkaa molemmissa tapauksissa syksyllä 2015.

 

Lisätietoja:

• rehtori Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

• hakutoimiston suunnittelija Riitta Heikkilä, puh. 040 585 6610

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs