Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Syksyllä 2014 alkavien koulutusten haku on nyt käynnissä

Omnia

Syksyllä 2014 alkavien koulutusten haku on nyt käynnissä

Tiedote.
Julkaistu: 05.03.2014 klo 09:08
Julkaisija: Omnia

Omnian ammattiopistossa on 1650 opiskelupaikkaa haettavissa yhteishaussa 24.2.–14.3.2014. Hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen on muuttunut. Yhteishaku opintopolku.fi-sivustolla on suunnattu ensisijaisesti peruskoulun ja lukion päättäville hakijoille, joilla ei ole aiemmin suoritettua ammatillista tutkintoa. Hakijat, joilla on jo toisen asteen opiskelupaikka, voivat hakea yhteishaussa, mutta he saavat muita vähemmän hakupisteitä. Opintojen keskeyttämistä lisäpisteiden saamiseksi ei Omniassa suositella, koska kaventunut yhteishaun hakijajoukko ja lisääntyneet aloituspaikat parantavat hakijoiden todennäköisyyttä päästä koulutukseen. Opintojen keskeyttäminen lisää aina vaaraa jäädä koulutuksen ulkopuolelle.

Omnian ammattiopiston opiskelupaikkoja on yhteishaussa runsaasti peruskoulun päättäneille sekä ilman aiempaa ammatillista koulutusta oleville hakijoille, jotta nuorisotakuu toteutuu myös Espoon alueella.

Aloituspaikkoja on osoitettu myös aiempaa kattavammin lukion ja/tai ylioppilastutkinnon suorittaneille, joille ammatillinen koulutus on hyvä väylä jatko-opintoihin tai työelämään.  

Valmistavista koulutuksista puolen vuoden kestoinen kotitalousopetuson vielä tänä keväänä mukana yhteishaussa. Se on hakijoille hyvä mahdollisuus saada lisäkokemusta ja -pisteitä seuraaviin hakuihin.

Aiemman tutkinnon suorittaneet hakeutuvat Omnian ammattiopistoon erillishaussa

Erillishaun kautta aiemman ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon suorittaneilla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan ammatillista perustutkintoa nyt, kun he eivät enää voi hakea yhteishaussa.  Erillishaulla turvataan aiemman tutkinnon suorittaneille alan vaihtajille mahdollisimman laaja koulutustarjonta, vaikka heille ensisijainen koulutusväylä on aikuiskoulutus.

Englanninkieliset tutkinnot lukion tai vastaavan tutkinnon suorittaneille

Omnian ammattiopistossa on mahdollista opiskella kahta tutkintoa englanninkielellä: Vocational Qualification in Social and Health sekä uutena alkava koulutus Vocational Qualification in Business and Administration. Koulutuksiin hakeudutaan erillishaussa, ja ne ovat suunnattuja lukion tai vastaavan tutkinnon suorittaneille.

Kesäajan haut ja InfoOmnian palvelut

Kesäajan hauilla ja InfoOmnian palveluilla varmistetaan nuorisotakuun toteutumista. Kesällä perusopetuksen jälkeisen koulutuksen valtakunnallinen haku toteutuu opintopolku.fi -sivustolla. Haussa ovat mukana Omnian Ammattistartti ja Maahanmuuttajille suunnattu valmistava koulutus. Myös Espoon ja Kirkkonummen perusopetuksen lisäopetus eli kymppiluokat ovat samassa haussa.Kesällä tulevat lisähakuun myös yhteishaussa vapaaksi jääneet opiskelupaikat ammatilliseen peruskoulutukseen.

Opiskelijan ja hakijan palvelupiste InfoOmnia antaa hakijoille tietoa, neuvoa ja ohjausta ympäri vuoden myös kesäaikaan.

Lisätietoa
vararehtori Maija Aaltola, Omnian ammattiopisto, p. 050 384 9354

Linkit
Opiskelijan ja hakijan palvelupiste InfoOmnia: https://www.omnia.fi/web/infoomnia
Omnian ammattiopiston yhteishaun koulutustarjonta opintopolku.fi-sivustolla: https://opintopolku.fi/app/#!/haku/Omnian%20ammattiopisto?page=1&facetFilters=teachingLangCode_ffm:FI&tab=los
Omnian ammattiopiston erillishakuajat ja -ohjeet omnia.fi-sivuilla: https://www.omnia.fi/web/infoomnia/hakuohjeet

Omnia vastaa jäsenkuntiensa Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen ammatillisesta toisen asteen koulutuksesta. Monialaisessa koulutuskuntayhtymässä on vuositasolla noin 10.000 ammatillisen koulutuksen opiskelijaa, joista perustutkintokoulutuksessa on noin 5.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs