Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suosittu Työnhakupeli® valmentaa nuoria työnhakuun nyt myös netissä

Työnhakupeli

Suosittu Työnhakupeli® valmentaa nuoria työnhakuun nyt myös netissä

Tiedote.
Julkaistu: 24.11.2015 klo 07:30
Julkaisija: Työnhakupeli

Suosittu työnhaun taitoja preppaava Työnhakupeli® on yhä useamman ulottuvilla, kun oppimispelien perhe kasvaa sähköisellä versiolla. Netissä pelattavan selainpohjaisen eTyönhakupelin® idea on sama kuin lautapeliversion: pelaamalla nuoret oppivat työnhaussa tarvittavia tietoja ja taitoja, pohtivat omia vahvuuksiaan ja oppivat kertomaan niistä. Peli auttaa erottumaan tositilanteessa muista työnhakijoista.

eTyönhakupeliä voi pelata nettiselaimella suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Peliperheeseen kuuluu myös maahanmuuttajille suunnattu versio. Työnhakupelit® kehittänyt Timo Karjalainen iloitsee, että pelaamaan pääsee nyt entistä useampi nuori.

”eTyönhakupelillä työnhaun taitoja voi opetella yksin, mutta se mahdollistaa pelaamisen myös pareittain tai kolmen – neljän henkilön porukalla. Sähköistä peliä voi pelata sekä mobiililaitteella että tietokoneella.”

Lääke nuorisotyöttömyyteen

Oppimispelit ja muut hyötypelit kasvattavat suosiotaan jatkuvasti ja tarjoavat uusia mahdollisuuksia oppimiselle. Omnian ammattiopistossa ja työpajoilla Espoossa Työnhakupeliä on pelattu ahkerasti, ja myös sähköinen versio ollaan ottamassa aktiiviseen käyttöön.

”Sähköisen version myötä yhä useammat pääsevät hiomaan työnhaun osaamistaan. Meillä on paljon opiskelijoita, joten netissä pelattava peli tulee todella tarpeeseen”, viestintä- ja kehittämisjohtaja Elina Oksanen-Ylikoski Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniasta sanoo.

Työnhakuun valmistautuminen pelin avulla on koettu tuoreeksi ja innostavaksi tavaksi lähestyä työnhakuun liittyviä kysymyksiä.

”Työpaikan hakemista ei tarvitse oppia kantapään kautta, kun sitä voi treenata turvallisesti ja hauskasti mukavassa seurassa. Työnhakupeli on konkreettinen teko, jolla voimme tarttua nuorisotyöttömyyteen”, Oksanen-Ylikoski painottaa.

Pelistä rohkeutta ja esiintymistaitoja

Työnhakupelit ovat jo vuosien ajan auttaneet nuoria hakemaan töitä, valmistautumaan haastatteluun ja sitä kautta työllistymään. Pelaajat pohtivat esimerkiksi, ketä on hyvä pyytää suosittelijaksi, mitä osaamista työnantajalle kannattaa esitellä tai mistä avoimia työpaikkoja voi etsiä. Lautapelistä tuttu peukuttaminen toimii myös nettiversiossa: kaverit nostavat peukun ylös, jos vastaaja on heidän mielestään löytänyt oikean vastauksen. Välillä ratkaisuja mietitään yhdessä tai pelin ohjaajan avustuksella. Pelatessa kehittyvät myös esiintymistaidot ja rohkeus sekä toisen kuuntelemisen taito.

Työnhakupeliä voivat pelata kaikenikäiset nuoret ja miksei vanhemmatkin, joille työnhaku on ajankohtaista. Peliä pelataan muun muassa kouluissa ja muissa oppilaitoksissa, kirjastoissa, nuorten työpajoilla ja nuorisotiloissa. Myös nettipeli on suunnattu samoille kohderyhmille: pelin voivat hankkia kaikki, jotka ovat työnhakijoiden kanssa tekemisissä ja jotka haluavat kannustaa onnistuneeseen työnhakuun. Peliä käyttävät myös maahanmuuttajien ja työelämän kouluttajat.

eTyönhakupeliin hankintaan lisenssi, minkä jälkeen peliin voi ostaa pelikertoihin oikeuttavia kreditejä. Kuukausilisenssi sisältää kieliversiot suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Maahanmuuttajille löytyy oma versio. 

Lisätietoa

Työnhakupelit ovat pedagogisia työkaluja, hyötypelejä, jotka vahvistavat työnhaun ja työelämän osaamista. Pelaamalla oppiminen tapahtuu elämyksellisesti ja pelaajaa aktivoiden. Hauska pelikokemus jättää vahvan muistijäljen!

Työnhakupelien perheeseen kuuluvat perinteinen lautapeli sekä nettiselaimella pelattava eTyönhakupeli®. Molemmat on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Maahanmuuttajille on kehitettu versio, jossa kysymyksiä ja kieliasua on muokattu suomea toisena kielenä puhuville sopiviksi.

Työnhakupelit ovat jo vuosien ajan auttaneet nuoria hakemaan töitä, valmistautumaan haastatteluun ja sitä kautta työllistymään. Työnhakupeli® palkittiin Espoon Keksintöviikolla Toisinnäkijänä vuonna 2014. Työnhakupeli® on oppimis- ja hyötypelialan yritysten yhdistyksen Serious Gaming Clusterin jäsen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs