Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomalaisten liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tulevaisuus on yhteinen projekti

Tampereen Messut

Suomalaisten liikunta- ja hyvinvointipalveluiden tulevaisuus on yhteinen projekti

Tiedote.
Julkaistu: 08.01.2013 klo 15:30
Julkaisija: Tampereen Messut

ALAN MESSUT KOKOAVAT AMMATTILAISET TAMPEREELLE 14.–15.3.2013

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus täyttyy 14.–15. maaliskuuta 2013 tuhansista liikunta-alan ja hyvinvoinnin ammattilaisista. Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec -messuilla käsitellään liikuntapaikka- ja viherrakentamiseen, kuntoliikuntaan, fysioterapiaan sekä kuntoutukseen liittyviä ajankohtaisia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä teemoja. Messujen lähes 120 näytteilleasettajaa esittelevät myös alojen tuote- ja palvelu-uutuuksia sekä trendejä. Tapahtuman slogan on Staattisesta dynaamiseksi. Avajaispäivänä palkitaan Vuoden Liikuntapaikka 2013. Tunnustus jaetaan jo 9. kerran. Samaan aikaan Tampereella pidetään kansainvälinen Ice Hockey Arenas 2013 -tapahtuma, jonka vieraat tutustuvat myös messuihin.   

Sportec 2013 -messuilla järjestetään kaksipäiväinen Sportec-seminaari Toimi dynaamisesti liikunnassa. Avajaispäivänä torstaina 14.3. klo 12–16 seminaarissa haetaan vastauksia kysymykseen Suomi on täyteen rakennettu vai onko?. Päivän aikana keskustellaan siitä, tarvitaanko liikuntapaikkarakentamista, ovatko liikuntapaikat turvallisuusriski ja millaisia ovat tulevaisuuden lähiliikuntapaikat, jotka palvelevat käyttäjiä vauvasta vaariin. Perjantaina 15.3. klo 9–12 pureudutaan aiheeseen Mikä muuttuu liikuntapalveluissa – onko vastuu kunnan, järjestön vai palveluyrityksen?. Aiheina ovat liikunnanohjaus ja palvelut yhdessä yli hallinto- ja kuntarajojen, kansainväliset mitat täyttävän monitoimihallin rakentaminen sekä se kuka lopulta vastaa liikunnasta. Seminaarin järjestää Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry. Tilaisuus on maksullinen.

Opiskelijoiden Liikuntaliitto järjestää perjantaina 15.3. klo 9.00–12.30 Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa -seminaarin, joka käsittelee liikuntapaikkarakentamista korkeakoululiikunnan näkökulmasta. Korkeakoulut ovat merkittävä toimija suomalaisella liikuntakentällä ja korkeakoulujen liikuntatiloissa liikkuvat myös muutkin kuin opiskelijat. Seminaarissa käsitellään korkeakoulujen liikuntatilojen ja liikuntapaikkarakentamisen nykytilaa sekä erityispiirteitä esimerkkien ja eri tahojen näkökulmien kautta.    

Tankotanssin Suomen mestari Henriikka Roo innostaa messuvieraita lajin pariin

Tankotanssin Suomen mestari Henriikka Roo viihdyttää messuvieraita molempina messupäivinä klo 12 ja 14 huikealla tankotanssiesityksellä. Messuvierailla on myös mahdollisuus kokeilla perustankotanssiliikkeitä Henriikan opastuksella.

Aktiivialueella nähdään lasten liikunnan iloa sekä monipuolisia lajiesittelyjä

KooVeen ja Salibandyliiton toteuttamalla aktiivialueella on luvassa muun muassa EMIT-suunnistusta, salibandya sekä tykytoimintaa yrityksille. Lisäksi tarjolla on ohjattua toimintaa lapsille ja koululaisille. Esimerkiksi Arena Consult Oy tuo messuille Cube Sportin palkitut parkour-kiipeilyelementit.         

Messuilla on esittelyssä myös CrossCore Rotational Bodyweight Training -uutuus ryhmäliikuntaan ja toiminnalliseen harjoitteluun. Alun perin USA:n armeijalle kehitetty ja War Machineksi ristitty väline yhdistää toiminnalliset harjoitukset, vartalon kierrot ja painovoiman. Tietoiskuaiheina ovat esimerkiksi koko kansaa palvelevan ja toiminnallisen lähiliikuntapaikan rakentaminen sekä kunnille, viranomaisille ja yrityksille suunnattu, uudistettu Lipas-liikuntapaikkajärjestelmä, joka otetaan käyttöön maaliskuussa. Ohjelmalavan tietoiskutarjonnan lisäksi näytteilleasettajien messuosastoilla on luvassa runsaasti kiinnostavaa ohjelmaa.                   

Viherrakentamisen suosio kasvaa – Greentec-messut ovat suuremmat kuin aiemmin

Greentec 2013 keskittyy aiempaa monipuolisemmin viherrakentamiseen. Messuilla on esillä viheralueiden rakentamiseen, saneeraukseen ja hoitoon liittyvät uudet ratkaisut sekä tuotteet ja palvelut. Lisäksi 14.–15.3. klo 9–12 toteutetaan kaksipäiväinen Tavoitteena huippukuntoinen kenttä? -seminaari otsikolla Kauden haasteet; kelit, kisat ja kustannukset. Torstaina 14.3. puhuttavat esimerkiksi kenttien kustannustehokas hoito ja käyttö, jalkapallo- ja luonnonnurmikentän kunnossapito sekä se, kuinka kentät saadaan pidettyä koko kauden kisakunnossa. Perjantaina 15.3. kuullaan puheenvuorot muun muassa urheilukäyttöön soveltuvien nurmikkosiementen kulutuskestävyydestä, itämisvarmuudesta ja talvenkestosta sekä jalkapallokenttien sadetuksen kustannustehokkuudesta ja biologian hyödyntämisestä kunnossapidossa.     

Gymtec-messuilla puhuttavat liikuntalakiuudistus ja suoraveloitusmahdollisuuden päättyminen

Kuudetta kertaa järjestettävillä kuntoliikunnan ammattilaisten Gymtec-messuilla pureudutaan kuntosali- ja fitnessalan ajankohtaisasioihin. Tapahtuma esittelee myös uusimpia laitteita sekä välineitä kunto- ja kuntoutuskeskuksille. Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry järjestää torstaina 14.3. klo 12.30–16.00 Kunto- ja terveysliikuntakeskusten liiketoiminta ja asiakkuudet tulevaisuudessa -seminaarin, jossa tehdään katsaus kuntokeskusalan nykyhetkeen. Teemoja ovat erilaiset työkalut asiakkaiden sitouttamisessa, uusasiakashankinta ja osaamisen kehittäminen. Lisäksi seminaarissa kuullaan SKY:n ja Suomen Sydänliiton projektista Sepelvaltimotautiasiakas kuntosalilla. Seminaariaiheina ovat myös vuorovaikutustaidot ja myynti sekä alan ajankohtaiset asiat edunvalvonnassa kuten liikuntalakiuudistus ja suoraveloituksen päättyminen.  

Fysiotec nostaa esille ultraäänen mahdollisuudet fysioterapiassa

Fysioterapiaan ja kuntoutukseen keskittyvä Fysiotec on alan ammattilaisten oma tapahtuma, joka kokoaa kolmatta kertaa alan toimijat ja uusimman tiedon saman katon alle. Messuilla tutustutaan muun muassa ultraäänen mahdollisuuksiin fysioterapeuttisessa tutkimuksessa ja ohjauksessa Ultraääni biopalautteena – tulevaisuuden teknologiaa fysioterapiassa? -työpajassa. Torstaina 14.3. klo 13–16 ja perjantaina 15.3. klo 9–16 messuilla on myös mahdollisuus tutustua uuteen TAMKissa kehitettyyn monialaiseen Rapid Prototyping -työpajakonseptiin. TAMKin opettajien asiantuntemusta ja opiskelijoiden ennakkoluulotonta luovuutta yhdistävä konsepti tarjoaa yrityksille sekä yhteisölle nopean ja kustannustehokkaan ratkaisun esimerkiksi palvelukonseptinsa ja tuotevalikoimansa kehittämiseen sekä uusien asiakasryhmien tavoittamiseen.      

Samaan aikaan Tampereella pidetään kansainvälinen Ice Hockey Arenas 2013 -tapahtuma

Kansainvälinen jäähallien rakentamiseen ja saneeraukseen keskittyvä Ice Hockey Arenas -tapahtuma järjestetään Tampereella 13.–14.3.2013. Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n ja Suomen Jääkiekkoliiton yhdessä toteuttama tapahtuma on suunnattu kansallisten liittojen olosuhdevastaaville, jäähallien johtajille sekä tekniselle henkilöstölle. Tapahtuman osallistujat tutustuvat messuilla alan suomalaiseen osaamiseen.

Tampereen Messut Oy toteuttaa Sportec-, Greentec-, Gymtec- ja Fysiotec-messut yhteistyössä Suomen Liikunnan Ammattilaiset SLA ry:n, opetus- ja kulttuuriministeriön, Suomen Kuntaliiton / Efeko Oy:n, Suomen Kunto- ja terveysliikuntakeskusten yhdistys SKY ry:n, Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n, K&F Professional -lehden, lajiliittojen ja alan yritysten kanssa.  

LISÄTIEDOT: www.sportec.fi, www.greentec.fi, www.gymtec.fi, www.fysiotec.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Mikael Wänskä, projektipäällikkö, p. 0207 701 230, 040 350 0445, mikael.wanska@tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 0207 701 205, 050 536 8133, tanja.jarvensivu@tampereenmessut.fi
Meri Mattila, viestintäassistentti, p. 0207 701 242, 0400 914 877, meri.mattila@tampereenmessut.fi

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs