Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Suomalaista muotoilua Milanon designviikolla

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Suomalaista muotoilua Milanon designviikolla

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2013 klo 08:15
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Suomalaista muotoilua viedään Eurooppaan Milanon designviikolla 9.–13.4.2013. Teollista muotoilua Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa opiskelevat Jari Nyman ja Olli Mustikainen ovat mukana Milanossa esittelemässä luomuksiaan.

Nastolasta kotoisin oleva Nyman ja lappeenrantalaislähtöinen Mustikainen esittelevät Milanon Meet My Project -tapahtumassa töitään, joita on ollut näytteillä muun muassa Lahdessa järjestetyssä Olo.Muoto-tapahtumassa.

”Meet My Projectin järjestäjät olivat nähneet kuvia Olo.Muodossa olleista tuotteista ja niistä vakuuttuneina kutsuivat meidät tapahtumaan. Tämä on hieno tilaisuus, koska aikaisemmin samaan tapahtumaan on osallistunut vain muutamia nimekkäitä suomalaisia muotoilijoita”, Olli Mustikainen kertoo.

Suomalaismuotoilijoista on ollut tapahtumassa viime vuosina Harri Koskinen, Mikko Laakkonen ja Tapio Anttila.

Skandinaavista minimalismia

Mustikaisen ja Nymanin työt edustavat skandinaavista muotoilun perinnettä, omaa näkemystä kuitenkaan unohtamatta. Mukaansa Milanoon he ottavat jo Olo.Muodosssa näytteillä olleen penkin, joka herätti myös kansainvälistä huomiota. Nymanin ja Mustikaisen tuotteista on kirjoitettu lehtiartikkeleja mm. ruotsalaiseen Disajn-lehteen.

”Milanoon lähdemme uudella kokoonpanolla, ainoastaan penkki on julkaistu aikaisemmin. Mukaan lähtee uusi naulakko ja muutamia valaisimia. Odotamme innolla, millainen vastaanotto on”, Mustikainen ja Nyman kertovat.

Nuorten muotoilijoiden mukaan tuotteissa näkyy sama linja kuin aiemmissakin töissä: kaikki tuotteet ovat minimalistisesti muotoiltuja, mutta kuitenkin erittäin teknisiä.

”Tuotteet on tehty siten, että ne ovat käyttäjäystävällisiä ympäristöstä tai käyttäjästä huolimatta”, Olli Mustikainen sanoo.

Ei vielä tuotteistettu

Toistaiseksi Nymanin ja Mustikaisen suunnittelemia tuotteita ei ole tuotteistettu.

”Ihmiset ovat tiedustelleet, mistä tuotteita voidaan ostaa, mutta ikäväksemme emme ole saaneet sovittua valmistajien kanssa sopimusta, vaikka kiinnostusta on ollut”, Mustikainen toteaa.

Teollisen muotoilun taitajia KyAMK:sta

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun teollisen muotoilun koulutuksessa painottuvat perinteinen tuotemuotoilu, tuotekehitys ja -viestintä, tuotteistaminen, kestävä kehitys sekä palvelujen ja prosessien suunnittelu. Koulutuksessa keskeisessä asemassa ovat opetusprojektit, joissa painottuvat käyttäjälähtöiset muotoiluprosessit sekä yrittäjämäiset toimintatavat. Opiskelijat toteuttavat ideansa modernissa ja muotoilun koulutuksen tarpeita varten suunnitellussa Paja-rakennuksessa Kouvolassa. Lisätietoa koulutuksesta on tarjolla KyAMK:n sivuilla.

Lisätiedot

Olli Mustikainen, olli.mustikainen@gmail.com, 050 350 4814
Jari Nyman, nyman.jari@luukku.com, 040 834 3412

Englanninkielinen tiedote

Lataa kuvia

http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Milano2013/

KyAMK:n tiedotteet: www.kyamk.fi/mediatiedotteet

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs