Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tutustuu Liipolan monitoimitalo Onniin ja Iceheartsin Lahden toimintaan

Lahden kaupunki

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä tutustuu Liipolan monitoimitalo Onniin ja Iceheartsin Lahden toimintaan

Tiedote.
Julkaistu: 08.03.2016 klo 16:35
Julkaisija: Lahden kaupunki

Kutsu median edustajille:

Tervetuloa seuraamaan ke 9.3.2016 klo 9.00–9.30 
sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän tutustumiskäyntiä
Liipolan monitoimitalo Onniin ja Iceheartsin toimintaan

Tutustumiskäyntiin sisältyy tutustuminen (klo 9.00 - 9.30) Liipolan monitoimitalo Onniin, icehearts-tiloihin, koulu- ja esikoulutiloihin. Tämän jälkeen ohjelmassa on keskustelua Icehearts-toiminnasta Lahdessa, taustoista ja tulevaisuudesta sekä monihallinnollisesta yhteistyöstä, rahoitusmalleista ja kolmannen sektorin roolista.

Icehearts-toimintamalli on pojille ja tytöille suunnattu varhaisen puuttumisen innovatiivinen toimintamalli. Se on pitkäkestoista ja ammatillista kasvun tukea lapsille ja perheille, jotka ovet tuen tarpeessa. Yksi ammatillisin perustein valittu joukkue toimii 12 vuoden ajan. Joukkuetta ohjaa kasvattaja, jolla on ammatilliset pätevyydet joukkueen johtamiseen, ks. www.icehearts.fi/

Icehearts-ohjaaja tukee ja kulkee syrjäytymisuhassa olevan lapsen rinnalla vapaa-ajalla ja koulussa esiopetuksesta siihen asti, kunnes lapsi täyttää 18 vuotta. Kyse on kodin, koulun ja vapaa-ajan toiminnan yhteistyöstä. Viidennen luokan jälkeen painopiste siirtyy koulutyöstä aina enemmän vapaa-ajan ohjaamiseen ja liikunnan harrastamiseen.

Lahdessa ensimmäinen Icehearts-joukkue on aloittanut toimintansa vuonna 2011 Lahden kaupungin sivistys- sekä sosiaali- ja terveystoimialan yhteistyönä. Toinen joukkue aloitti vuonna 2014 sivistystoimialan Koulutuksellisen tasa-arvon edistäminen -hankkeen valtionavustuksen turvin. 

Paikalla ministerin tapaamisessa ovat muun muassa

- Ville Turkka valtakunnallisen Icehearts-yhdistyksen puheenjohtaja sekä koulutuspäällikkö Teemu Vartiamäki
- kansanedustaja, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari, joka toimii paikallisen Icehearts-yhdistyksen puheenjohtajana sekä varapuheenjohtaja Marika Kakko,
- Liipolan koulun rehtori Maritta Turunen ja sivistystoimialan toimialajohtaja Tiina Granqvist sekä vanhempien edustaja.


Lisätiedustelut
Lahden kaupungin sivistystoimiala,
Liipolan koulun rehtori Maritta Turunen, Monitoimitalo Onnin toiminnanjohtaja, puh. 050 539 1687

 

 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs