Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Sosiaali- ja terveysalan ihmiset verkottuvat rajan taakse

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Sosiaali- ja terveysalan ihmiset verkottuvat rajan taakse

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2012 klo 15:41
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun on partnerina Lahden ammattikorkeakoulun luotsaamassa uudessa englanninkielisessä Moving towards wellbeing -hankkeessa, joka tähtää sosiaali- ja terveysalan toimijoiden uudenlaiseen yhteistyöhön Suomessa ja Venäjällä.

Kymenlaakson ja Päijät-Hämeen alueiden lisäksi mukana on Venäjältä Pietarin ja Viipurin alueet sekä kehittämisyhtiö Cursor Kotka-Hamina alueelta.

”Kehitämme yhdessä rajat ylittävää yhteistyötä sosiaali- ja terveysalalla. Tavoitteena on koota yhteen sosiaali- ja terveysalan yrittäjiä rajan kummaltakin puolelta ja etsiä heidän kanssaan erilaisia yhteistyömahdollisuuksia sekä rakentaa yhteisiä yrittäjyyttä ja sosiaali- ja terveysalan palveluita kehittäviä toimintamalleja ja verkostoja”, kertoo projektipäällikkö Tiina Punkanen Kymenlaakson ammattikorkeakoulusta.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita sparrataan yrittäjyyteen

Punkasen mukaan projektin tavoitteena on myös kehittää korkeakoulujen yhteistyönä opiskelijoiden yrittäjyysopintoja ja yrittäjämäistä tapaa toimia.

Projektin aikana projektipartnerit Lahden ammattikorkeakoulu, Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, Pietarin valtion yliopisto ja Viipurin Akatemia tarjoavat yrittäjille, opiskelijoille ja partnerikorkeakoulujen henkilöstölle erilaisia seminaareja ja työpajoja, joissa on mahdollista syventää tietoutta erilaisista sosiaali- ja terveysalan yrittäjyyteen liittyvistä tekijöitä, kulttuurienvälisestä viestinnästä jne.

”Lisäksi projektin aikana synnytetään nettiin yhteistyöportaali, jossa yrittäjät voivat tavata toisiaan, etsiä yhteistyökumppaneita ja kehittää palveluita”, Punkanen sanoo.

Ensimmäinen seminaari Viipurissa 18.6.

Projektin ensimmäinen seminaari pidetään Viipurissa maanantaina 18.6.2012. Kymenlaaksosta seminaariin osallistuu projektipäällikön lisäksi ohjausryhmään kuuluvat toimialajohtaja Seija Aalto KyAMK:sta ja ohjelmapäällikkö Harri Holopainen Cursorilta.

”Se on oiva mahdollisuus sosiaali- ja terveysalalla toimivalle tai opiskelijalle lähteä luomaan yhteistyötä ja katsastamaan mahdollisuuksia”, Punkanen kertoo.

Projekti maksaa osallistujien matkakustannukset, mutta ei voi maksaa näiltä päivillä palkkaa.

Hanke on saanut rahoituksen ENPI CBC 2007–2013 -ohjelmasta.

Projekti on alkanut huhtikuussa 2012 ja se kestää vuoden 2014 loppuun. Tänä aikana järjestetään kolme seminaaria ja ainakin neljä työpajaa Lahdessa, Kouvolassa, Viipurissa ja Pietarissa.

Lisätietoja

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu, University of Applied Sciences
MOVING TOWARDS WELLBEING - cross-border cooperation in entrepreneurship
Projektipäällikkö Tiina Punkanen
puh. 044 702 8703
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs