Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Sedun yhteistyöprojekti Sedulaaki käynnistyy

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Seinäjoen ammattikorkeakoulun ja koulutuskeskus Sedun yhteistyöprojekti Sedulaaki käynnistyy

Kutsu.
Julkaistu: 17.12.2013 klo 16:05
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Lukiolaisille suunnattu ROBO-puulaaki ja sen tanssivat robotit ovat jo monille tuttuja. ROBO-puulaakin positiivisten kokemusten innoittamana on nyt käynnistynyt ammattioppilaitoksille suunnattu Sedulaaki. Sedulaakissa Sedun opiskelijat rakentavat monialaisissa ryhmissä radio-ohjattavan ilmatyynyaluksen. Kurssi päättyy toukokuussa ryhmien väliseen ilmatyynyalusten kilpailuun. Aluksen rakentaminen aloitetaan 19.12.2013 klo 9.00 Seinäjoen ammattikorkeakoululla.

 

Tekemisen meininkiä monialaisissa ryhmissä

 

Sedulaakiin voivat osallistua kaikki Koulutuskeskus Sedun opiskelijat. Ryhmissä voi olla 3-6 jäsentä vähintään kahdesta eri perustutkinnosta. Sedulaakissa opiskellaan myös projektinhallintaa ja 3D-CADia. Opiskelu aloitettiin loppuvuoden 2013 aikana, jonka jälkeen opiskelijat työskentelevät itsenäisesti ilmatyynyalustensa parissa. Opetuksesta vastaa SeAMK Tekniikka ja työn ohjaamisesta Sedu, mutta projektin suunnittelu ja toteutus tehdään molempien oppilaitosten välisenä yhteistyönä.

 

ROBO-puulaakin tavoin myös Sedulaaki kiinnostaa nuoria ja tavoitemäärä osallistuvia ryhmiä ylittyi myös Sedulaakissa. Myös molempien oppilaitosten henkilökunta on projektissa aktiivisesti mukana. Tavoitteena onkin, että jokaisella ryhmällä olisi oma ohjaaja. Sedulaakin aikana opiskelijat kehittävät ryhmätyötaitojaan, saavat tietoutta jatko-opinnoista ja paljon uutta osaamista.

 

Luovuutta ja teknistä osaamista

 

Arviointikriteerit kilpailussa ovat ilmatyynyaluksen tekninen toteutus ja visuaalisuus sekä ilmatyynyaluksella ajettavan kilpailuradan suorituksen nopeus ja tarkkuus. Eri työvaiheet Sedulaakissa takaavat mielenkiintoisia tehtäviä monesta eri perustutkinnosta tuleville. Luovuus on Sedulaakissa yhtä tärkeää kuin tekninen osaaminen.

 

Mahdollisuus tehdä juttu halutussa Sedun toimipisteessä tai SeAMKilla opetuspäivinä. Mukana on Sedun opiskelijoita Seinäjoelta, Lapualta, Kurikasta ja Ähtäristä. Ilmatyynyaluksen kokoaminen aloitetaan SeAMKilla torstaina 19.12 klo 9.00 tilassa A220.3.

 

Lisätietoja:

Anna Sirviö-Hautala

puh.: 040 680 7233 anna.sirvio-hautala@seamk.fi

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs