Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SeAMKiin 2073 hakijaa syksyn yhteishaussa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

SeAMKiin 2073 hakijaa syksyn yhteishaussa

Tiedote.
Julkaistu: 26.09.2016 klo 15:01
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku päättyi 21. syyskuuta. SeAMKin yhdeksään haussa olleeseen AMK-koulutukseen oli yhteensä 2073 hakijaa. Heistä ensisijaisia hakijoita oli 902.

 

- Olemme tyytyväisiä hakijamäärään ja ensisijaisten hakijoiden ns. vetovoimalukuun, joka oli 4,75, toteaa opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala. Olemme erityisen iloisia bio- ja elintarviketekniikan insinöörikoulutuksen 40 ensisijaisesta hakijasta, jotka hakivat koulutuksen 25 aloituspaikkaan.

 

Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopiskelijoilla on mahdollista opiskella monipuolinen elintarviketekniikan osaaminen. Valmistuneen työpaikka voi olla esimerkiksi lihanjalostus- ja valmisruokateollisuudessa, maito- ja meijeriteollisuudessa, panimo-, alkoholi- ja juomateollisuudessa tai leipomoteollisuudessa.

 

SeAMKin koulutusaloista eniten hakijoita oli sosiaali- ja terveysalalle, jonne oli yhteensä 558 ensisijaista hakijaa 80 aloituspaikkaa kohden. SeAMKin vetovoimaisin hakukohde oli päivätoteutuksena järjestettävä sosionomikoulutus, jonka 20 aloituspaikkaan haki yhteensä 189 ensisijaista hakijaa (vetovoimaluku 9,45).

 

Hakemusten ja hakijoiden hakukelpoisuuksien tarkistaminen jatkuu 17.10. saakka. Valintakoekutsut lähetetään sähköpostitse aikaisintaan 20.10.

 

Lisätietoja:

rehtori Tapio Varmola, puh. 020 124 5002

opintoasiainpäällikkö Hanna-Mari Rintala, puh. 020 124 5144

 

FAKTALAATIKKO:

Korkeakoulujen yhteishaussa hakija voi hakea samalla yhteishakulomakkeella kuuteen korkeakoulujen hakukohteeseen, jotka hän hakemuksessaan priorisoi. Haun kohteena on yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen koulutustarjonta.

Ensisijaiset hakijat = Hakijat, jotka ovat valinneet tietyn SeAMKin tutkinto-ohjelman ensimmäiseksi hakukohteekseen.

Kaikki hakijat = Kaikki ne hakijat, jotka ovat valinneet SeAMKin tutkinto-ohjelman joksikin kuudesta mahdollisesta hakuvaihtoehdostaan.

Vetovoimaluku = Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa tarjolla oleviin aloituspaikkoihin.

Monimuotototeutus = Monimuotototeutuksena järjestettävät koulutukset on pääasiassa mahdollista suorittaa työn ohessa.

Päivätoteutus = Päivätoteutus on pääsääntöisesti päiväsaikaan arkena tapahtuvaa koulutusta. AMK-tutkintoon johtavissa päiväopinnoissa käytetään monenlaisia opiskelutapoja.

 

 

 

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon lähes 30 tutkinto-ohjelmassa. Näistä kolme on englanninkielistä. Lisäksi SeAMKilla on useita kansainvälisiä kaksoistutkinto-ohjelmia.

SeAMKissa on noin 5000 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on vahvasti mukana sekä alueellisessa, valtakunnallisessa että kansainvälisessä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyössä.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs