Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMKin kampushanke etenee Raumalla

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMKin kampushanke etenee Raumalla

Tiedote.
Julkaistu: 28.11.2014 klo 13:40
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

1200 opiskelijan kampus valmis syksyllä 2015

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) toiminta Raumalla keskittyy syksystä 2015 alkaen Rauman sataman tuntumaan (Suojantie 2 ja Satamakatu 26), missä nykyisin toimivat Merenkulun kampus ja liiketalouden Kanalikampus. Merenkulun tilojen remontointi on jo alkanut, Kanalikampuksella muutostyöt alkavat alkuvuodesta 2015.

Uuden kampusratkaisun myötä SAMK luopuu Otan kampuksen (tekniikan opetus) sekä Steniuksen kampuksen (hoitotyön opetus) tiloista, joista muutetaan pois sitä mukaa kun uudet tilat valmistuvat. Kanalikampuksen toiminta jatkuu normaalisti myös muutostöiden aikana.

Kampusratkaisun tarkoituksena on tehostaa tilankäyttöä ja parantaa oppimis- ja työskentely-ympäristöä sekä aikaansaada muutosjoustavat, monipuoliset ja aikaa kestävät tilat. SAMK muuttaa neliöiltään pienempiin, mutta toiminnallisiin tiloihin. Opiskelijoita uudessa kampuskokonaisuudessa tulee olemaan noin 1200 ja henkilökuntaa noin 70.

Kampuksessa keskitetään opiskelijoille tarjottavat palvelut, helpotetaan koulutusohjelmien ja -alojen välistä yhteistyötä ja lisätään vuorovaikutuksen mahdollisuuksia. Kirjaston aukioloaikoja ja palveluja voidaan parantaa entisestään, kun koko toiminta on keskittynyt yhteen paikkaan.

Merenkulun kampuksen lähes täydellinen remontti on jo aloitettu. Rakennus on kokonaisuudessaan SAMKin ja WinNovan yhteiskäytössä. Tiloihin sijoittuu myös SAMKin Vesi-Instituutti Wander sekä täysin uusittu merenkulun simulaatiokeskus.

Kampusuudistus tuo muutoksia myös Rauman laboratoriotoimintohin. Niitä kehitetään koulutuksen tarpeiden mukaan ja nykyaikaistetaan muun muassa virtuaalitekniikoilla. Automaatiotekniikan laboratorio tullaan keskittämään Poriin ja kehittämään robotiikan suuntaan. Raumalle on suunnitteilla uuden aineenkoetuslaboratorion rakentaminen.

Kampuksen muutostöiden rakennuttajana toimii Rauman kaupunki, ja suunnittelutyöstä vastaa arkkitehtitoimisto ARCCI Rauma.

Havainnekuva merenkulun luokkatiloista

 

SAMK Raumalla

SAMKin toiminta Raumalla painottuu liiketalouteen, logistiikkaan ja meriteknologiaan. Raumalta valmistuu tradenomeja (AMK), insinöörejä (AMK), merikapteeneja (AMK) ja ylemmän AMK-tutkinnon suorittaneita sekä sairaanhoitajia (AMK) monimuoto- eli aikuiskoulutuksessa. Koulutuksessa kansainvälisyys on vahvasti mukana. Raumalla tarjottavat koulutukset ovat kansainväliseen kauppaan painottuva liiketalous, logistiikka, kone- ja tuotantotekniikka, tuotantotalous sekä merenkulun merikapteenien ja merenkulun insinöörien koulutus. SAMKin englanninkieliset liiketalouden koulutukset, International Business ja Business Management and Entrepreneurship (Master-taso), on keskitetty Raumalle.

 

Lisätiedot:

Logistiikka ja meriteknologia -osaamisalueen johtaja Jaana Vase, 044 710 3502

Rehtori Juha Kämäri, 044 710 3003

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs