Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAMK ottaa käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille

Satakunnan ammattikorkeakoulu

SAMK ottaa käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta tuleville opiskelijoille

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 08:00
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) ottaa ensi vuonna käyttöön lukuvuosimaksut EU/ETA-alueen ulkopuolelta saapuville opiskelijoille. Maksut koskevat englanninkielisessä tutkintokoulutuksessa syksyllä 2017 aloittavia uusia opiskelijoita. Tätä aiemmin aloittaneiden opiskelu säilyy maksuttomana. Maksuttomuus säilyy myös suomenkielisessä tutkintokoulutuksessa opiskelijan kansalaisuudesta riippumatta. Lahjakkaille opiskelijoille voidaan myöntää stipendi lukuvuosimaksujen kattamiseen.

 Päätöksen taustalla on ammattikorkeakoululain muutos, joka velvoittaa ammattikorkeakouluja maksujen perimiseen 1.8.2017 jälkeen aloittavilta EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevilta tutkinto-opiskelijoilta.

Lukuvuosimaksu tulee olemaan 7000 euroa (AMK-tutkinto) tai 8000 euroa (Master-tutkinto). Samaan aikaan SAMKissa otetaan käyttöön apurahamenettely, joka kytketään opinnoissa menestymiseen, erityisesti 55 opintopisteen saavuttamiseen lukuvuoden aikana.

– Apurahalla kannustetaan tavoitteelliseen opiskeluun, sanoo SAMKin kansanvälisten asioiden päällikkö Ari-Pekka Kainu.

– Kannustimet kasvavat sitä suuremmiksi mitä pidemmälle opiskelija on opinnoissaan edennyt. Jos tutkinto on suoritettu tavoitteellisessa suorittamisajassa tai sitä nopeammin, opiskelijalla on mahdollisuus saada huomattava valmistumisapuraha.

SAMKissa on tällä hetkellä neljä koulutusta, joihin otetaan sekä suomalaisia että kansainvälisiä opiskelijoita: Physiotherapy, International Business, Business Management and Entrepreneurship ja Information Technology. Valmistelussa on useita uusia englanninkielisiä koulutuksia.

EU/ETA-alueen ulkopuolelta tulevia opiskelijoita on tällä hetkellä kirjoilla 160. Eniten opiskelijoita on tähän mennessä tullut Nepalista ja Vietnamista.

 

Lisätietoja:

Kansainvälisten asioiden päällikkö Ari-Pekka Kainu, puh. 044 710 3179

Rehtori Juha Kämäri, puh. 044 710 3003

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs