Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen opiskelijat avustavat Apulanta-elokuvan kuvauksissa

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen opiskelijat avustavat Apulanta-elokuvan kuvauksissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2015 klo 08:49
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Apulannan alkuajoista kertovan Teit meistä kauniin -elokuvan eilen alkaneissa kuvauksissa on mukana joukko Salpauksen viestintäalan opiskelijoita. Heinolan toimipisteen media-assistenttiopiskelijoille elokuvaprojekti on ainutlaatuinen oppimiskokemus, elämys ja haaste.

Opiskelijat työskentelevät noin viisi viikkoa kestävissä kuvauksissa ääni-, video- ja tuotantoassistentteina sekä valoharjoittelijoina. Lisäksi he kuvaavat making of -videon, toimivat tarvittaessa elokuva-avustajina ja ovat mukana rakentamassa elokuvan tapahtumapaikkoja, kuten 90-luvun discoa. Seitsemän opiskelijaa suorittaa kuvauksissa työssäoppimisjakson, mutta koko ensimmäinen vuosikurssi osallistuu projektiin.

Salpauksen opettajat vastaavat opiskelijoiden valinnasta ja valmentamisesta. Käytännön perehdyttämisen hoitaa kuvausryhmä.

- Elokuva on liikkuvan kuvan kuningaslaji, joten kuvaukset vaativat opiskelijoilta sitoutumista, ahkeruutta ja päämäärätietoisuutta. Projekti opettaa myös tuotantokulttuuria ja ryhmätyötaitoja, sillä työpäivät ovat pitkiä ja kiireisiä ja olosuhteet välillä vaativia, toteaa opettaja Ville Grönroos.

Ensimmäisen vuoden opiskelija Mika Halme toimii kuvauksissa ääniharjoittelijana. Hänen työnkuvaansa kuuluu esimerkiksi puomittamista, langattomien radiomikrofonien asentamista sekä tilojen väliaikaista akustointia.

- Tiistaina aloitimme aamukahdeksalta rakentamaan ja kymmeneltä kuvaamaan. Olen aina paikalla kuvauksissa avustamassa äänimiehiä, minkä lisäksi valmistaudumme mahdollisuuksien mukaan jo edellisenä iltana seuraavan päivän kuvauksiin, kertoo Mika työstään.

- Elokuvan kuvaukset ovat minulle kokonaisuudessaan uusi asia, joten on hienoa päästä mukaan ja nähdä, miten homma toimii.

Elokuvan kuvaukset päättyvät 24.10. Teit meistä kauniin tulee ensi-iltaan syyskuussa 2016.

Lisätietoja:
opettaja Ville Grönroos, p. 044 708 0527
opiskelija/ääniharjoittelija Mika Halme, p. 050 354 5123
www.teitmeistäkauniin.fi

Koulutuskeskus Salpaus on Suomen suurimpia monialaisia ammatillisen peruskoulutuksen ja aikuiskoulutuksen järjestäjiä. Vuosittain Salpauksessa opiskelee yli 20 000 nuorta ja aikuista. Opettajia ja muuta henkilöstöä Salpauksessa on noin 900. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs