Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Salpauksen Kulinaaritalon rakennustyöt alkavat

Koulutuskeskus Salpaus

Salpauksen Kulinaaritalon rakennustyöt alkavat

Tiedote.
Julkaistu: 16.04.2012 klo 12:33
Julkaisija: Koulutuskeskus Salpaus

Koulutuskeskus Salpaus aloittaa huhtikuussa 2012 saneeraustyöt Lahdessa osoitteissa Ståhlberginkatu 6 ja Svinhufvudinkatu 6. Paikalle valmistuu uusi Kulinaaritalo syksyksi 2013. Kulinaaritaloon sijoittuvat Koulutuskeskus Salpauksen hotelli-, ravintola ja cateringalan, elintarvikealan sekä puhdistuspalvelualan koulutukset ja kotitalousopetus (Lahden talouskoulu). Myös opetusravintola ja kahvila-myymälä saavat talosta uudet tilat.

Kulinaaritalo yhdistää saman katon alle Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijoita, henkilökuntaa ja palveluja kolmesta eri toimipisteestä: Vipusenkadulta, Ståhlberginkadulta ja Sammonkadulta. Talossa tulee opiskelemaan vuosittain lähes 3 000 nuorta ja aikuista.

Svinhufvudinkatu 6:ssa on aikaisemmin toiminut Salpauksen rakennusalan koulutus puutyösaleineen ja betonihalleineen, joten käyttötarkoitus muuttuu täysin.

– Johtoajatuksena tilojen suunnittelussa on yhdessä tekeminen ja aito toiminta, jossa opiskelijat ovat vuorovaikutuksessa asiakkaaseen ja toinen toisiinsa yli tutkintorajojen. Tiloissa ja toiminnassa huomioidaan kestävän kehityksen periaatteet: energiatehokkuus, järkevä logistiikka ja yhteistoiminnallisuus, sanoo Koulutuskeskus Salpauksen palvelupäällikkö Jukka Turta.

Kulinaaritalon rakentaminen on ensimmäinen osa Koulutuskeskus Salpauksen ja Päijät-Hämeen koulutuskonsernin kolmivaiheisessa rakennushankkeessa. Ensimmäisen vaiheen kustannusarvio on noin 10 miljoonaa euroa. Koko rakennushankkeen tarkoituksena on järkevöittää tilojen käyttöä ja yhdistää toisiaan tukevat alat samoihin osoitteisiin. Näin helpotetaan opiskelijoiden ja opettajien arkea sekä poistetaan päällekkäisyyksiä hankinnoissa ja varastoinnissa.

Kulinaaritalon rakennusurakoitsijana toimii Retatec Oy, putki- ja sähköurakoitsijana Are Oy ja ilmanvaihtourakoitsijana Skanska Talonrakennus Oy. Pääsuunnittelijana rakennushankkeessa on Vuorelma Arkkitehdit Oy Lahdesta. Salpauksen eri alojen opiskelijat osallistuvat tilojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Päijät-Hämeen koulutuskonsernin hallitus päätti Kulinaaritalon rakentamisesta maanantaina 16.4.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Jukka Turta, puh. 050 305 1044
Koulutuskeskus Salpaus

kiinteistöjohtaja Kari Tuutti, puh. 050 538 2315
Päijät-Hämeen koulutuskonserni

Monialainen Koulutuskeskus Salpaus järjestää ammatillista koulutusta ja tarjoaa palveluja työelämälle. Salpauksella on myös oma lukio. Salpaus toimii Lahdessa, Asikkalassa, Heinolassa, Hollolassa, Nastolassa ja Orimattilassa. www.salpaus.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs