Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » SAKUstars-kulttuurikilpailu Espoossa 19.–21.4.2016

Omnia

SAKUstars-kulttuurikilpailu Espoossa 19.–21.4.2016

Kutsu.
Julkaistu: 13.04.2016 klo 13:54
Julkaisija: Omnia

Ammattiin opiskelevien valtakunnallinen SAKUstars-kulttuurikilpailu järjestetään Espoon Omniassa 19.–21.4.2016. Kisoihin osallistuu yhteensä 828 kilpailijaa, joista ennakkotyösarjoihin 289 ja livesarjoihin 582. Ennakkosarjoissa palkitut työt ovat esillä SAKUstars-tapahtuman näyttelyssä.

Kisateema Monena sopii hyvin yhä monikulttuurisempaan Espooseen. Kulttuurikilpailu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden näyttäytyä monena – ammattiosaamisen lisäksi vaikkapa tanssijana tai laulajana. Erilaisia sarjoja on yhteensä 38 valokuvauksesta lausuntaan ja karaokesta dj-miksaukseen.

Media pressipassilla kisoihin

Rajoitettujen tilojen vuoksi kisatapahtuma on tarkoitettu vain tapahtumaan osallistuville koulutuksenjärjestäjille ympäri Suomen sekä henkilöstölle ja opiskelijoille.

Median edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan. Pressipassin saa kisatoimistosta (Kirkkokatu 16 B). Pressipassilla pääsee kisapaikoille sekä lounaalle ravintola Henricukseen (Kirkkokatu 16 A). Kisatoimisto on avoinna 18.–21.4. ma klo 16.0022.00, ti klo 9.0021.00, ke klo 8.0018.00 ja to klo 8.0013.00.

Yli 500 opiskelijaa mukana tapahtumajärjestelyissä

Tapahtuman järjestelyihin osallistuu osana opintoja yli 500 opiskelijaa. Oppilasvoimin on muun muassa ommeltu esiintymisasuja, suunniteltu opasteita ja kisapasseja, listattu ilmoittautuneita ja harjoiteltu esityksiä. Hotelli- ja ravintola-alan opiskelijat pystyttävät tapahtumaan majoituskeskuksen, infopisteitä ja pop up -kahviloita. Lähihoitajaopiskelijat muodostavat ensiaputiimejä ja audiovisuaalisen viestinnän opiskelijat kuvaavat tapahtumaa. Myös henkilöstöllä on rooleja lajivastaavina ja tuomareina.

Yleisölle avoimet tapahtumat

  • 19.4. klo 14.30–16.30 Näytöslaji Kakun koristelu Sellon kauppakeskuksen päälavalla (*
  • 19.4. klo 20.00 Konsertti Espoon Tuomiokirkossa
  • 20.4. klo 13.00–16.00 Yksinlaulusarja Espoon Tuomiokirkossa

 *) SAKUstars-järjestäjä saa valita mieleisensä näytöslajin. Viime vuosina lajeina on ollut muun muassa parkour ja seinämaalaus. Omnian näytöslajikisa kakun koristelu järjestetään kauppakeskus Sellon Sellotorilla tiistaina 19.4. klo 14.30 alkaen. Kisa kestää 2 tuntia. Kilpailijan tehtävä on koristella marsipaanilla kuorrutettu styrox-kakku marsipaanilla ja/sokerimassalla, joita on tarjolla erivärisinä. Päätuomari kertoo arviointiperusteet ja kilpailun aiheen juuri ennen kilpailun alkua. Kilpailijoita on yli 2 eri puolilta Suomea. Tuomareina toimivat konditoriamestari ja Suomi leipoo -kilpailun tuomari Mika Parviainen, leipuri-konditoria-alan opiskelija Gunvor Niemelä Omniasta ja Omnian leipomo- ja konditoria-alan lehtori Timo talasniemi.

Tapahtumapaikat

  • Omnia, Kirkkokatu 16
  • Omnia, Lehtimäentie 1
  • Kuninkaantien lukio, liikuntasali, Kaivomestarinniitty 2
  • Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5
  • Kauppakeskus Sello, Leppävaarankatu

Lisätietoa

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs