Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Ruokajournalismin koulutus saa jatkoa huhtikuussa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Ruokajournalismin koulutus saa jatkoa huhtikuussa

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2016 klo 10:00
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Sanoma Media Finland tuottavat yhdessä jo toisen ruokajournalismin maksullisen opintokokonaisuuden huhti-toukokuussa 2016. Uutuutena mukana on podcast- ja videotyöpaja.

“Viime syksyn koulutukseen pääsi mukaan alle puolet halukkaista ja kyselyjä jatkosta on tullut paljon. Tuleva toteutus sisältää syksyltä tuttuja osia, mutta myös ihan uutta”, lupaa journalismin koulutusohjelman johtaja Anne Leppäjärvi.

Uutta ovat esimerkiksi podcastit.
”Podcastit ovat tämän ajan blogeja. Amerikassa verkkoon ladattavia puheohjelmia ja audiotarinoita tekevät niin isot mediatalot kuin yksityishenkilötkin ja kysyntä on kasvanut valtavasti. Suomessakin heräillään podcastingin tarjoamiin mahdollisuuksiin ja ruokajournalismi sopii ääneen pohjautuvaan tarinankerrontaan erinomaisesti”, kertoo Pauliina Siniauer, joka on opintokokonaisuuden vastuuopettaja.

“Koko opettajakaarti edustaa vahvaa alan osaamista: mukana on niin Suomen parhaita ruokatoimittajia kuin elintarvikealan asiantuntijoita sekä sosiaalisen median ja kuvaamisen ammattilaisia”, iloitsee Sanoma Media Finlandin ruokatoimituksen esimies ja Glorian Ruoka & Viinin päätoimittaja Sanna Maskulin.

Mukana ovat myös Sanoma Lifestylen ruokatoimituksen ruokatoimittaja Christina Aaltio, Helsingin Sanomien ruokasivujen tuottaja Katja Bäcksbacka, Sanoma Studion päällikkö Anna Huovinen, vapaa kirjoittaja Hanna Jensen, Haaga-Helian journalismin lehtori Miisa Jääskeläinen, ruoka- ja viinikirjoittaja Arto Koskelo, Helsingin Sanomien toimittaja ja ravintolakriitikko Teemu Luukka, Helsingin Sanomien talouden ja politiikan toimittaja Minna Nalbantoglu, Glorian Ruoka & Viinin tuottaja Katja Nordlund sekä Docventuresin sometuottaja Janne Sarja

Opintokokonaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla on jo taustaa journalistisesta työstä tai ruokakirjoittamisesta. Tavoitteena on, että osanottajat pääsevät hiomaan ideoistaan julkaisuvalmista sisältöä.

"Kurssilaiset saavat kokonaisvaltaisen käsityksen siitä, miten hyvät ruokajutut syntyvät ja mitä kaikkea ruokajournalismi voi olla", Siniauer tiivistää.

Koulutukseen valitaan 20 opiskelijaa ja se käynnistyy maanantaina 4.4.2016. Opintokokonaisuus koostuu seitsemästä luennosta ja neljästä workshopista. Koulutus tapahtuu Helsingissä eri pisteissä. Koko koulutuksen hinta on 1370 e (sis. alv 24 %).

Syksyllä 2015 järjestetty koulutus oli lajiaan Euroopan ensimmäinen.

Hakuohjeet:

Kevään 2016 opintokokonaisuuteen valitaan 20 opiskelijaa motivaatiokirjeen perusteella.

Hakuaika on käynnissä ja päättyy tiistaina 1.3.2016 klo 16. Valitut saavat tiedon perjantaihin 4.4.2016 mennessä.
Motivaatiokirje on vapaamuotoinen, yhden sivun mittainen teksti, jossa hakija kertoo suhteestaan ruokaan, journalismiin ja ruokajournalismiin:
- mitä teet tällä hetkellä
- miksi haet tähän ohjelmaan
- miten aiot hyödyntää koulutusta.

Opiskelijavalintaan vaikuttavat hakijan motivaatio ja valmiudet sekä tavoitteiden konkreettisuus.

Liitä kirjeeseen yhteystietosi (postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite).

Lähetä hakemuksesi osoitteella info.asto@haaga-helia.fi ja merkitse aihekenttään "Ruokajournalismi2016".

Lisätietoja:

Koulutuksen tuottajat
Anne Leppäjärvi, puh. 040 488 7525, anne.leppajarvi@haaga-helia.fi
Pauliina Siniauer, puh. 040 653 8710, siniauer@gmail.com

Haaga-Helia on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs