Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Robotit rokkaavat Etelä-Pohjanmaalla!

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Robotit rokkaavat Etelä-Pohjanmaalla!

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2013 klo 17:39
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Lukiolaiset opettavat parhaillaan n. 50 robottia rokkaamaan 15:ssa lukiossa Etelä-Pohjanmaalla. Kyseessä on ROBO-puulaaki hanke, jossa maakunnan teollisuusyritykset, lukiot sekä Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikkö tekevät yhteistyötä innostaakseen nuoria hauskasti ja luovasti tekniikan pariin. Puulaaki on laajentunut kahdesta pilottilukiosta kattamaan koko Etelä-Pohjanmaan.

 

Teollisuus vahvasti tukemassa monipuolista oppimiskokemusta

 

Teoriapainotteiset lukio-opinnot saavat hetkeksi väistyä, kun tanssivat robotit valtaavat Etelä-Pohjanmaan lukiot. Lukiolaiset rakentavat ja ohjelmoivat pienryhmissä maakunnan teknologiayritysten lahjoittamat robotit tanssimaan yhdessä opiskelijoiden kanssa. Lisäksi opiskelijat pääsevät tutustumaan teknologia-alan tarjoamiin työ- ja opiskelu-mahdollisuuksiin vierailemalla yrityksissä ja Seinäjoen ammattikorkeakoulussa.

 

Huipennus toukokuussa

 

Robomestaruus ratkeaa 13.5.2013 klo 14.00–15.30 Seinäjoki-salissa (Kalevankatu 35). Kukin lukio järjestää kevään aikana oman sisäisen kilpailun, jonka voittaja kohtaa loppukilpailussa muiden lukioiden voittajajoukkueet. Tuomariston puheenjohtajana ja palkintojen jakajana toimii ministeri Paula Risikko.

 

ROBO-puulaakia rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto vuoden 2013 loppuun. Puulaaki on vuosittainen tapahtuma, jossa myös robottien tehtävät ovat joka vuosi erilaisia. Tavoitteena on laajentaa ROBO-puulaaki valtakunnalliseksi tapahtumaksi.

 

Lisätietoja: Hannu Reinilä, puh.: 040-8304160

hannu.reinila@seamk.fi

 

Mukana olevat lukiot & yritykset: www.seamk.fi/robo

Pyynnöstä mahdollisuus kuvata/tehdä haastattelu halutussa lukiossa.

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs