Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » ROBO-puulaaki täydessä vauhdissa ympäri maakuntaa

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

ROBO-puulaaki täydessä vauhdissa ympäri maakuntaa

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2013 klo 11:03
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

ROBO-puulaaki on maakunnallisesti siinä vaiheessa, että kaikissa lukioissa robotit oppivat parhaillaan tanssimaan. Robotit on luovutettu kaikille osallistuville lukioille, ja ryhmät valmistautuvat esiintymään yhdessä robottinsa kanssa. Kunkin lukion edustaja selviää huhtikuussa koulujen sisäisissä kilpailuissa. Voittajat kohtaavat 13.5.2013 Seinäjoella pidettävässä finaalissa.

Lukioiden ja yritysten välinen yhteistyö kehittyy

ROBO-puulaaki on käynnistetty jo 15 lukiossa. Lähes 40 yritystä sekä 140 opiskelijaa osallistuvat puulaakin toteuttamiseen. Yritykset ovat sponsoroineet lukioille robotit, ja lisäksi he järjestävät lukiolaisille yritysvierailuja. Monet ryhmistä ovat jo päässeet tutustumaan kummiyrityksensä toimintaan. Lukion sisäisessä kilpailussa ryhmät esittelevät robottitanssin lisäksi myös kummiyritystään.

Lukiolaiset ovat myös käyneet tutustumassa Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiloihin Framin kampuksella. He pääsivät näkemään, millaista tekniikan opiskelu todellisuudessa on. Tapaamisten ja vierailujen jälkeen ROBO-puulaaki huipentuu toukokuun finaaliin.

Finaali käydään Seinäjoki-salissa (Kalevankatu 35) 13.5.2013 kello 14–15.30. Voittajan valitsee tuomaristo, jonka puheenjohtajana toimii ministeri Paula Risikko. Risikko toimii myös palkintojenjakajana sekä juhlapuhujana. Muita varmistuneita tuomareita ovat Suomen lukiolaisten liiton puheenjohtaja Daniel Sazonov ja Teknologiateollisuus ry:n asiantuntija Lasse Ala-Kojola.

Hankkeen toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulun Tekniikan yksikkö, sekä vuoden 2013 loppuun asti rahoittajana toimii Etelä-Pohjanmaan liitto.

 

Lisätiedot:

Anna Sirviö, projektipäällikkö, puh: 040 680 7233, anna.sirvio@seamk.fi

Hannu Reinilä, koulutusohjelmapäällikkö, puh 040 830 4160, hannu.reinila@seamk.fi

 

Mukana olevat lukiot ja yritykset www.seamk.fi/robo

Lukioiden sisäisten kilpailujen ja yritysvierailujen päivämääriä voi tiedustella myös suoraan lukioilta.

 

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä.

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs