Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Resurssiviisautta ja kiertotaloutta FUAS-täydennyskoulutuksen ohjelma on julkaistu - ilmoittaudu nyt!

Lahden ammattikorkeakoulu

Resurssiviisautta ja kiertotaloutta FUAS-täydennyskoulutuksen ohjelma on julkaistu - ilmoittaudu nyt!

Tiedote.
Julkaistu: 21.09.2015 klo 16:12
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Ihanteellinen hyödyke on ekologinen valmistaa, resurssitehokas käyttää ja vaivaton kierrättää. Tällaisia ominaisuuksia meidän on lupa odottaa yhä useammilta tuotteilta tulevaisuudessa. Luonnonvarojen hupeneminen, väestönkasvu ja ilmastonmuutos pakottavat yhteiskunnat ympäri maailmaa muuttumaan tehokkaammiksi ja vähäpäästöisemmiksi.

Kiertotalous, energiatehokkuus ja yritysten yhteistoiminta raaka-aineiden säästämiseksi on tulevaisuudessa arkea. Resurssien viisas käyttö on nousemassa yhä vilkkaammin myös kansainväliseksi kilpailutekijäksi.

Talouden rakenteiden muuttuminen, ympäristöongelmien kärjistyminen ja kysynnän vaatimusten kasvu edellyttävät yrityksiltä resurssiviisaampia ratkaisuja. Resurssiviisauden toimintamallin avulla kaupungit ja kunnat voivat puolestaan vahvistaa aluetaloutta ja työllisyyttä, luoda yrityksille uusia liiketoimintamahdollisuuksia sekä parantaa asukkaiden hyvinvointia. Näin resurssiviisaita ja kiertotaloutta edistäviä ratkaisuja on mahdollista syntyä eri toimialoilla toimivien yritysten ja kuntien yhteistyöllä.

Suomalaisyritysten teknologiajohtajille tehdyn kyselyn mukaan heistä lähes 70 % näkee materiaalien kierrättämisen hyödyttävän liiketoimintaa. Valtaosa pitää myös teollisia symbiooseja erittäin tärkeänä keinona liiketoimintansa kehittämiseen.

Täydennyskoulutus 29.10. ja 12.11.2015

Osaamisen kehittäminen resurssiviisauden ja kiertotalouden hyödyntämiseksi eri kohteissa on tärkeää. Tästä syystä Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan ala yhteistyössä asiantuntijoiden ja yritysten kanssa järjestää 29.10.2015 ja 12.11.2015 klo 8.30 alkaen NiemenCampuksella Lahdessa koulutuspäivät aiheesta Resurssiviisautta ja kiertotaloutta.

Koulutuksen ensimmäinen päivä (Päivä 1, Johdanto 29.10.2015) koostuu asiantuntijoiden puheenvuoroista, joissa käsitellään resurssiviisautta ja teollisten symbioosien tilannetta Suomessa sekä alueellisia käytännön esimerkkejä ja hyviä käytänteitä. Koulutuksen lainsäädäntöosassa (2. päivä 12.11.2015) luodaan yleiskatsaus resurssitehokkuutta koskeviin ajankohtaisiin ympäristölainsäädännön muutoksiin. Lisäksi lainsäädäntöosuudessa käydään läpi resurssiviisauden ja teollisten symbioosien näkökulmista ympäristölupaprosessia ja jätelainsäädännön muutosten vaikutusta yrityksissä käytännön esimerkein.

Kenelle?

Koulutus sopii niin teollisuuden, kaupan, palvelualojen kuin julkishallinnonkin tehtävissä toimiville. Koulutus on tarkoitettu erityisesti yritysten ja organisaatioiden tuotannosta, materiaali-, energia- tai jäteasioista ja toiminnan kehittämisestä vastaaville, sekä resurssien käyttöä edistävien palvelujen tuottajille. Koulutuksen avulla pyritään vahvistamaan Päijät-Hämeen kuntien ja teollisuuden osaamista resurssiviisautta ja kiertotaloutta edistävien ratkaisujen suunnittelemiseksi ja hyödyntämiseksi.

Koulutuksen asiantuntijoiksi osaamistaan jakamaan pyritään saamaan valtakunnallisten ja alueellisten koordinaattorien ja asiantuntijoiden edustajia. Koulutukseen ilmoittautumiset 30.9.2015 mennessä (molempiin päiviin erikseen) ja lisätietoja:  http://www.lamk.fi/tekniikka/koulutus/taydennyskoulutus/sivut/tuote.aspx?pid=3564

Yksikön johtaja Silja Kostia, p. 050 387 1901
TKI-johtaja Kati Manskinen, p. 050 301 8167
REISKA – Resurssitehokkuuden parantamisella tehoja liiketoimintaan -hankkeen projektipäällikkö Kirsti Cura, p. 044 708 1586
Täydennyskoulutuksen palvelukoordinaattori Sirpa Keminen, p. 050 403 6891

sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi@lamk.fi

​Tekstin lähde: SITRA ja Wikipedia

Liitetiedostot

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs