Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Pirkanmaan turvallisuusklusteri palkittiin

Tampereen ammattikorkeakoulu

Pirkanmaan turvallisuusklusteri palkittiin

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2015 klo 07:00
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Tampereen ammattikorkeakoulun koordinoimalle Pirkanmaan turvallisuusklusterille myönnettiin Finnish Security Awards -turvallisuuspalkinto kategoriassa Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä. Palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran tänä vuonna FinnSec-messujen yhteydessä järjestetyssä palkintogaalassa Helsingin messukeskuksessa 19.11. Palkinnon jakaa Turvallisuus & Riskienhallinta -lehti yhteistyössä kumppaniensa kanssa.

Turvallisuusalan yhteistyön edistäjä -palkinto jaetaan henkilölle, yritykselle, yhdistykselle tai muulle yhteisölle, joka on luonut uusia toimintamalleja turvallisuusalan yhteistyön kehittämiseen tai ollut merkittävän aktiivinen toimija yhteistyön toteuttamisessa. Pirkanmaan turvallisuusklusteri palkittiin turvallisuusalan yhteistyön edistämisestä.

Pirkanmaan turvallisuusklusteri on pirkanmaalaisten turvallisuustoimijoiden verkostomainen yhteenliittymä, jossa ovat mukana viranomaiset, yritykset, oppilaitokset ja yhdistykset. Se vastaa yhteiskunnan turvallisuushaasteisiin yhteistyön avulla. Se on  ennakkoluulottomalla toiminnallaan madaltanut raja-aitoja ja saanut aikaan konkreettisia tuloksia.

- Tämä palkinto on hieno tunnustus alueelliselle organisaatiorajat ylittävälle yhteistyölle turvallisuusalalla. Tarvetta verkostomaiselle yhteistyölle on edelleen, koska yleisen kehityksen myötä syntyy uusia turvallisuusuhkia ja -tarpeita. Kiitokset kaikille noin sadalle klusterin toiminnassa mukana olevalle henkilölle, jotka ovat olleet mukana ratkomassa turvallisuusalan haasteita" kertoo projektipäällikkö Petri Murtomäki. 

Turvallisuusklusteri on perustettu vuonna 2011 Pirkanmaan liiton aloitteesta. Klusterin toimintamalli ja sen toiminta käynnistettiin Poliisiammattikorkeakoulun toimesta. Neljän olemassaolovuotensa aikana klusteri on osoittanut, että avoimen yhteistyön ja sitoutumisen avulla voi saavuttaa konkreettisia tuloksia. Tampereen ammattikorkeakoulu on koordinoinut Pirkanmaan turvallisuusklusterin toimintaa vuodesta 2014 lähtien.

Toimintamallia voidaan pitää sosiaalisena innovaationa, mikä on jo tuottanut uusia turvallisuusalan innovaatioita.

 

 

Lisätietoa

Petri Murtomäki, projektipäällikkö, petri.murtomaki@tamk.fi

Perttu Heino, tutkimusjohtaja, perttu.heino@tamk.fi

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 700. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs