Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Peruskoululaisille draamakasvatusta, oppimisympäristönä kaupunginteatteri

Lahden kaupunki

Peruskoululaisille draamakasvatusta, oppimisympäristönä kaupunginteatteri

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2015 klo 14:46
Julkaisija: Lahden kaupunki

Tervetuloa kuulemaan Lahden kaupungin perusopetuspalvelujen ja kaupunginteatterin yhteistyöstä to 29.10.2015 klo 17.30-18.15 Lahden kaupunginteatterille. Paikalla draamakasvattaja Anna-Riitta Partanen, teatterinjohtaja Ilkka Laasonen ja opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen.

* * * * * * * * * *

Lahden kaupungin peruskoululaisten kulttuurikasvatusohjelma on tänä syksynä täydentynyt draamakasvatuksella. Peruskoululaiset pääsevät teatteriesitysten lisäksi tutustumaan myös teatterin toimintaan, ammatteihin ja esityksen valmistusprosessiin. Draamatyöpajojen avulla oppilaille tarjotaan omakohtaista ja kokemuksellista oppimista. 

Draamakasvattajan Anna-Riitta Partanen kertoo, että katsomiskokemuksen lisäksi näytelmän teemat linkittyvät osaksi opetussuunnitelman mukaisia sisältöjä.
- Teemoja käsitellään muun muassa työpajoissa ennen ja jälkeen esityksen sekä opettajille suunniteltavan materiaalipaketin avulla. Draamamenetelmillä avataan ovia luovalle ajattelulle.

Partanen toimii myös opettajien draamatyötapojen mentorina.
- Tavoitteena on samalla kehittää koulujen uudenlaista toimintakulttuuria, vahvistaa opettajien ja oppilaiden yhteistyötä sekä yhteiskunnallista vuorovaikutusta. Teatterityöskentelyä toteutetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön erityisavustuksella.

Peruskoulun opetussuunnitelma uudistuu syksystä 2016. Sen mukaan oppiminen nähdään vuorovaikutteisena prosessina, jossa oppija on aktiivinen toimija. Oppilaita ohjataan pohtimaan asioita eri näkökulmista ja hakemaan uutta tietoa.


Kulttuuriohjelmaa lahtelaisissa kouluissa jo vuodesta 2009

Lahden kaupungin peruskoululaiset tutustuvat oman kaupungin kulttuurikohteisiin perusopetuksen kulttuuriohjelman mukana. Koulupäivän aikana toteutettuja oppilaiden kulttuurikäyntejä kertyy vuosittain yhteensä yli 9500.

Uudistuvassa perusopetuksen opetussuunnitelmassa mainitaan kuntien omat kulttuurikasvatussuunnitelmat. Lahdessa tällainen on ollut jo syksystä 2009 alkaen. Kaupungin kulttuurilaitosten yhteistyöllä lasten ja nuorten parissa on merkittävää yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Peruskoululaiset käyvät suunnitellussa järjestyksessä vuosiluokkien 1 – 6 aikana kirjastossa, Sinfonia Lahden konsertissa, Lahden kaupunginteatterissa ja Lahden kaupunginmuseoon kuuluvissa Hiihtomuseossa, Historiallisessa museossa sekä Taidemuseossa. Myös Radio- ja tv-museo palaa kulttuuriohjelmaan remontin jälkeen. Viidennellä luokalla oppilaat tutustuvat muotoiluun Taide- ja muotoilukoulu Taikan toteuttamissa työpajoissa. Yläkoululaisten kohteina ovat uudelleen kirjasto ja Taidemuseo sekä Lahden Nuorisoteatterin esitys.

Lisätietoja: Lahden kaupungin sivistystoimiala
Perusopetuspalvelut

Draamakasvattaja Anna-Riitta Partanen, puh. 044 416 4397
Kulttuuriohjelman koordinaattori Susanna Koponen, puh. 050 398 5775
Opetus- ja kasvatusjohtaja Lassi Kilponen, puh. 044 716 1328
Lahden kaupunginteatteri
teatterinjohtaja Ilkka Laasonen, puh. 040 809 2280 

Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva yli 100 000 asukkaan kasvukeskus. Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.

Lahden kaupunki ja Nastolan kunta yhdistyvät vuoden 2016 alusta. Uudessa Lahden kaupungissa asukkaita on noin 120 000.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs