Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Päijäthämäläiset yritykset satsaavat henkilöstönsä koulutukseen

Lahden ammattikorkeakoulu

Päijäthämäläiset yritykset satsaavat henkilöstönsä koulutukseen

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2015 klo 14:51
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulussa alkaa syyskuussa 2015 toinen Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutus. Ensimmäinen ”pilottikoulutus” toteutettiin keväällä 2015. Tästä saatiin hyvää palautetta ja toiselle toteutukselle oli selkeästi tilausta.

Koulutuksen sisältöä on hiottu ja kehitetty tiiviissä yhteistyössä alueen yritysten asiantuntijoiden, Lahden ammattikorkeakoulun tekniikan alan, Aalto yliopiston koneenrakennustekniikan laitoksen ja Lappeenrannan teknillisen yliopiston kanssa. Koulutus toteutettiin ja tullaan myös jatkossa toteuttamaan kolmen korkeakoulun yhteistyönä Lahdessa.  

Yritysten kynnystä osallistua koulutukseen haluttiin madaltaa. Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutus toteutetaan yhteishankintakoulutuksena Hämeen ELY-keskuksen kanssa.

- Nykyinen mekaniikkasuunnittelijoiden koulutus ei aina anna riittäviä eväitä työelämään ja työssä oppimisen rooli on korostunut. Ala on myös kärsinyt vetovoimatekijöiden puutteesta. Tarvetta laadukkaaseen mekaniikkasuunniteluun on kuitenkin tasaisesti olemassa, ja moni kyvykäs insinööri tai diplomi-insinööri löytääkin itsensä niistä tehtävistä hyvin vaihtelevalla koulutustaustalla. Koulutuksen on tarkoitus parantaa osallistujan valmiuksia hoitaa mekaniikkasuunnittelijan tehtäviä menestyksekkäämmin. Opitun siirtäminen työhön pitäisi olla nopeaa, koska aiheet ovat niitä, joita mekaniikkasuunnittelun arjessa tarvitaan, sanoo toimitusjohtaja Kari Simolin yritysyhteistyökumppani Dieffenbacher Panelboard Oy:stä.

Koulutus toteutetaan 3.9. – 17.11.2015 välisenä aikana. Koulutuksessa on 16 kontaktipäivää ja 10 etäpäivää (itsenäistä opiskelua ja oppimistehtäviä valmennuspäivien välissä).

Kiinnostus Mekaniikkasuunnittelun täsmäkoulutukseen yllätti iloisesti

Tämän tyyppisestä koulutuksesta on ollut nähtävästi jo pidempään tarvetta ja se näkyy osallistujamäärässä. Ensimmäiseen koulutukseen osallistuu maksimimäärä, 20 henkilöä yhdeksästä eri yrityksestä ja toiseen 19 henkilöä 12 eri yrityksestä.

Jotta yritykset menestyvät kotimaan markkinoilla ja globaalissa maailmassa, ne haluavat panostaa yhä enemmän osaamisen kehittämiseen. Yritysten asiatuntijat ovat olleet alusta lähtien aktiivisesti mukana koulutuksen sisällön suunnittelussa yhteistyössä korkeakoulutahojen kanssa. Tarkoituksena on saada mahdollisimman hyvä ja laadukas koulutuskokonaisuus yritysten tarpeisiin. Koulutus ei ole massaluennointia vaan keskusteleva eri toimijoiden välillä sekä yritysten ratkaisuja etsivä ja kehittävä koulutuskokonaisuus. 

Median edustajat ovat tervetulleita paikanpäälle koulutukseen aloituspäivänä torstaina 3.9. klo 14.00, paikka: LAMK tekniikan ala, Ståhlberginkatu 10, Lahti.

Lisätietoja

Palvelukoordinaattori Sirpa Keminen
Lahden ammattikorkeakoulu puh. 050 403 6891

Toimitusjohtaja Kari Simolin
Dieffenbacher Panelboard Oy Puh. 040 544 8567

www.lamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs