Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun yliopistoon valittiin lähes 1800 uutta opiskelijaa

Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon valittiin lähes 1800 uutta opiskelijaa

Tiedote.
Julkaistu: 03.07.2015 klo 15:14
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopistoon tuli vuoden 2015 opiskelijavalinnoissa valituksi 1767 uutta opiskelijaa. Yhteishaun opiskelijavalinnan tulos on julkistettu hakijoille kaikissa Oulun yliopiston hakukohteissa 1.7.2015 mennessä Opintopolku-palvelussa ja kirjeitse.

Nyt valituksi tulleiden tulee ottaa paikka vastaan viimeistään perjantaina 17.7. klo 15 Oma Opintopolku -palvelussa. Oulun yliopistoon hyväksytyistä 55 % on jo ottanut opiskelupaikan vastaan. Varasijoilta hakijoita voi vielä tulla hyväksytyksi 12.8. saakka.

Uusien opiskelijoiden opinnot alkavat alakohtaisilla orientaatiotilaisuuksilla elokuun aikana. Uuden opiskelijan informaatio ja tarkemmat aikataulut on koottu Uuden opiskelijan sivuille ja Fuksi-oppaaseen: http://www.oulu.fi/yliopisto/opiskelu/uudelle-opiskelijalle.

Oulun yliopiston lukuvuoden avajaisia juhlitaan 31.8. Rotuaarilla ja pääjuhlassa yliopiston Saalastinsalissa.

Oulun yliopistolla jälleen yli 10 000 hakijaa

Oulun yliopiston kevään 2015 yhteishaun hakijamäärä ylitti jälleen 10 000 opiskelijan rajan. Hakijoita oli aloituspaikkoihin nähden noin viisinkertainen määrä. Näistä hakijoista yli 5000 sijoitti Oulun yliopiston valtakunnallisesti ensimmäiseksi halutoiveekseen. Erityisesti lääketieteen hakijoista merkittävä osa sijoitti Oulun yliopiston hakutoiveessaan sijalle 1.

Valtakunnallisesti hakijapulasta kärsineiden niin sanottujen kovien luonnontieteiden eli matematiikan, kemian ja fysiikan hakijamäärät olivat hyvät. Hakijamäärät kasvoivat edellisvuodesta erityisesti lääketieteessä ja kauppatieteissä. Myös uusi erityispedagogiikan koulutusohjelma sai hakijavyöryn ja lisäsi kasvatustieteellisen alan hakijamääriä merkittävästi.

Yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin haettiin keväällä 2015 ensimmäistä kertaa valtakunnallisen Opintopolku-portaalin kautta. Kukin hakija sai hakea enimmillään kuuteen eri hakukohteeseen ensisijaisuusjärjestyksessä. Hakijalle tarjotaan kuitenkin vain yhtä opiskelupaikkaa valintamenestyksen ja hakijan asettaman järjestyksen perusteella.

Tilastotietoa Oulun yliopiston hakijoista:
http://www.oulu.fi/external/hakijapalvelut/yliopistohaku_kevat_%202015_tiedote.pdf

Opetushallituksen hakijatilastot:
http://www.opetushallitus.fi/ajankohtaista/tiedotteet/101/0/korkeakoulujen_yhteishaun_tulokset_valmiit_opintopolku-palvelussa

Lisätietoa:

Palvelupäällikkö Kimmo Kuortti, p. 0294 48 4022, e-mail: kimmo.kuortti(at)oulu.fi.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs