Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun yliopiston kutsu: Lastentarhanopettajakoulutuksen vakinaistamisesta yliopistoon 20 vuotta

Oulun yliopisto

Oulun yliopiston kutsu: Lastentarhanopettajakoulutuksen vakinaistamisesta yliopistoon 20 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 26.10.2015 klo 10:26
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Varhaiskasvatuksen koulutus
Tiedote 26.10.2015

Lastentarhanopettajakoulutuksen vakinaistamisesta yliopistoon 20 vuotta

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun yliopistollinen lastentarhanopettajakoulutus vakinaistettiin yliopistoissa. Oulun yliopistossa merkkivuotta juhlistetaan Varhaiskasvatuksen aika -juhlaseminaarilla, joka järjestetään Saalastinsalissa (Pentti Kaiteran katu 1, Linnanmaa) torstaina 29.10.2015 kello 9.30-16.00.

Seminaaripäivän teemana on varhaiskasvatuksen aika ennen, nyt ja tulevaisuudessa ja se kokoaa yhteen alan asiantuntijoita, tutkijoita ja kentällä työskenteleviä ammattilaisia.

Juhlapuhujina ovat professori Lasse Lipponen Helsingin yliopistostaja professori Kirsti Karila Tampereen yliopistosta.

Professori Lipponen on oppimisympäristöjen ja lapsen kokemuksen tutkija, joka hyödyntää tutkimuksissaan digitalisaatiota ja osallistavia tutkimusmenetelmiä. Hän luennoi aiheesta Lapset toimijoina: osallistumisesta osallisuuteen ja toimijuuteen. Professori Karilan luento on aiheesta Varhaiskasvatuksen koulutus- ja ammattilaissukupolvet. Hänen erityisalaansa ovat varhaiskasvatuksen asiantuntijuuden, johtajuuden ja työyhteisöjen kehittäminen, kasvatuskumppanuus sekä varhaiskasvatussuunnitelman kehittämistyö.

Seminaaripäivän aikana järjestetään työpajoja, joissa esitellään Oulun yliopistossa tehtävää varhaiskasvatustutkimusta.

Juhlavuoden kunniaksi seminaarin yhteydessä jaetaan Varhaiskasvatusteko-palkinto. Palkinto luovutetaan henkilölle tai yhteisölle, joka on toiminnallaan edistänyt lapsen hyvinvointia ja laadukkaan varhaiskasvatuksen toteutumista.

Juhlaseminaarin järjestää Oulun yliopisto yhteistyössä Oulun kaupungin kanssa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tapahtumaan.

Juhlaseminaarin ohjelma on osoitteessa http://www.oulu.fi/sites/default/files/events/Juhlaseminaarin%20ohjelma.pdf

Lisätietoa: professori Eila Estola, varhaiskasvatuksen koulutus, eila.estola@oulu.fi, p. +358 50 350 1885, tiedottaja Anna-Maria Hietapelto, anna-maria.hietapelto@oulu.fi, p. 0294 484096

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs