Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oulun yliopisto kannustaa ripeään opiskeluun haalarimerkkikampanjalla

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto kannustaa ripeään opiskeluun haalarimerkkikampanjalla

Tiedote.
Julkaistu: 28.04.2015 klo 10:07
Julkaisija: Oulun yliopisto

Oulun yliopisto
Oulun yliopiston ylioppilaskunta
Tiedote 28.4.2015

Oulun yliopisto kannustaa ripeään opiskeluun haalarimerkkikampanjalla

Oulun yliopisto kannustaa opiskelijoita valmistumaan aikataulussa haalarimerkkikampanjan avulla. Yli 55 opintopistettä vuodessa suorittaneet opiskelijat saavat tästä lähtien kotiin postitettuna kiitoskirjeen ja 55 noppaa -haalarimerkin. Kampanjalla halutaan nostaa esiin opintojen sujuvan etenemisen tärkeys sekä opiskelijalle että yliopistolle.

Yli 55 opintopistettä lukuvuodessa suorittavien opiskelijoiden määrä vaikuttaa merkittävästi yliopiston saamaan valtionrahoitukseen. Yliopisto saa jokaisesta yli 55 opintopistettä lukuvuodessa suorittaneesta opiskelijasta noin 6400 euroa. Opiskelijan menestyminen opinnoissaan vahvistaa näin myös laadukasta koulutusta.

Kampanjaidean isän, fysiikanopiskelija Pauli Väisäsen perustamiin Opintopistetalkoisiin on liittynyt Facebookissa jo tuhat Oulun yliopiston opiskelijaa, jotka haluavat kantaa kortensa kekoon yliopiston rahoituksen ja laadukkaan koulutuksen turvaamiseksi.

”Halusin parantaa opiskelijoiden tietoisuutta opintopisteiden merkityksestä ja muistuttaa, että opintopisteitä saa tenttisuoritusten lisäksi myös muun muassa ainejärjestötyöhön osallistumisesta. Opintopistetalkoissa kiinnitetään huomiota lisäksi siihen, että saavutetut pisteet ovat laadukkaita, ei hutiloiden tehtyjä”, Väisänen kertoo.

”Opintopistetalkoot lienee kautta aikojen merkittävimpiä opiskelijoiden tuenosoituksia yliopistollemme. Kampanja on Suomessa ainutlaatuinen ja kertoo jokaiselle yliopistomme olevan aito yhteisö. Haalarimerkkien jakaminen 55 opintopistettä saavuttaneille on vähintä, mitä yliopisto voi tehdä osoittaakseen vuorostaan arvostusta opiskelijoitaan kohtaan”, koulutusrehtori Olli Silvén toteaa.

Ahkerasta opiskelusta kertovia haalarimerkkejä voi ihailla opiskelijahaalareissa jo tänä vappuna. Viime lukuvuonna 55 opintopistettä suorittaneille on postitettu merkki takautuvasti huhtikuun alussa.

Yliopisto muistaa tänä vuonna haalarimerkillä myös valmistuneita kandidaatteja ja kandipalautekyselyyn vastanneita.

Opintopistetalkoot Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1026024644093486/

Lisätietoja:
Olli Silvén, koulutusrehtori, Oulun yliopisto, olli.silven@oulu.fi, puh. 0294 48 2788
Pauli Väisänen, opiskelija, pauli.vaisanen@student.oulu.fi, puh. 045 133 8294

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs