Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Otetaanko vastuuta nuorten terveyden edistämisestä?

Turun ammattikorkeakoulu

Otetaanko vastuuta nuorten terveyden edistämisestä?

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2013 klo 09:27
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Ota koppi nuorten terveyden edistämisestä

Nuori, jolla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa, jää myös vaille koulun tai työpaikan tarjoamia ateria- ja liikuntapalveluja. On aika yhdessä ottaa vastuuta näistä nuorista, koska hyvät ravitsemus- ja liikuntatottumukset ovat perusta sille, että koulu- tai työpaikan auettua nuori on iskussa ottamaan vastaan uuden haasteen.

Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut ovat kehittämässä toimintamallia tilanteen korjaamiseksi OTA KOPPI! – Syö ja liiku terveydeksi -projektissa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos rahoittaa projektia vuosina 2013–2015 Terveyden edistämisen määrärahalla.

Haastamme sekä julkisia että yksityisiä ravitsemis- ja liikunta-alan toimijoita mukaan ottamaan koppia tästä 16–29 -vuotiaiden ryhmästä.

TE-toimistot mukana toiminnassa

– Päämääränämme on kehittää toimintamalli TE-toimistojen asiakkaina olevien nuorten aikuisten terveyden edistämistyöhön. Pyrimme kaventamaan eriarvoisuutta kehittämällä nuorille nettityövälineen, josta he löytävät alueelliset ravitsemis- ja liikuntapalveluverkostot sekä muuta omaan ravitsemukseen ja liikuntaan liittyvää ohjausta, kertoo projektipäällikkö Annukka Mattinen Turun AMK:sta.

– Tulevaisuudessa nuori saa tiedon toimintamallista ensikäynnillä TE-toimistossa. Tiedämme tutkimusten perusteella, että myönteiset kokemukset muuttuvat osaksi pysyvää elämäntapamuutosta, josta halutaan kertoa kaverillekin. Tämä tullee tuomaan lisää asiakkaita myös ravitsemis- ja liikunta-alan yrityksille, jatkaa Mattinen.

Tänä vuonna Turun ammattikorkeakoulu pilotoi ravitsemispalvelujen verkostoa Salossa ja Satakunnan ammattikorkeakoulu liikuntapalvelujen verkostoa Porissa. 

Vuonna 2014 sekä Salossa että Porissa toiminta laajenee siten, että molemmissa kaupungeissa on sekä ravitsemis- että liikuntapalveluverkostot.

Lähde mukaan toimintaan!

Keskiviikkona 25.9. klo 14 -16 järjestetään Turun ammattikorkeakoulun Salon toimipisteessä (Ylhäistentie 2) projektin ensimmäinen ravitsemukseen keskittyvä työpaja. 

Tervetuloa yhdessä ideoimaan toimintamallia  vailla työ- ja opiskelupaikkaa olevien nuorten terveyden edistämiseksi.  Ilmoittaudu mukaan!

Lisätiedot:

projektipäällikkö (ravitsemus)lehtori, Annukka Mattinen, Terveysala, Turun AMK, p. 050 541 6409

projektipäällikkö (liikunta)lehtori,  Tarja Javanainen-Levonen, SAMK, p. 044 710 3475

 

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9500 opiskelijan ja 800 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs