Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Osaavia ohjaajia tarvitaan monikulttuurisessa Suomessa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Osaavia ohjaajia tarvitaan monikulttuurisessa Suomessa

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2014 klo 10:20
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

JAMKin ammatillisen opettajakorkeakoulun (AOKK) Specima-koulutus kannustaa maahanmuuttajataustaisia opettajia kouluttautumaan opinto-ohjaajiksi.

Specima -opinto-ohjaajankoulutus on tarkoitettu suomenkielentaitoisille maahanmuuttajille, joilla on opettajan pätevyys. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaan koulutukseen voi hakea 19.5. asti. Koulutuksesta valmistuu ohjauksen ammattilaisia oppilaitosten ja työelämän tarpeisiin.

 – Monikulttuurisen ohjauksen tarve kasvaa niin Suomeen muuttavien kuin toisen polven maahanmuuttajien johdosta. Maahanmuuttajataustaisen ohjaajan saattaa olla helpompi ymmärtää ohjattavan koulutus- ja uravalinnan haasteita, AOKK:n koulutussuunnittelija Milla-Maarit Salo kertoo.

– Huhtikuussa 2014 julkistettu Maahanmuuton tulevaisuus 2020 -strategia korostaa ulkomaalaisten osaajien houkuttelemista Suomeen. Suomeen muuttavat, työhön tulevat ja vaihto-opiskelijat tarvitsevat kaikki hyvää ohjausta, jotta heidän osaamistaan voidaan hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla suomalaisessa työelämässä.

Vastaava koulutus on toteutettu JAMKissa lukuvuonna 2012–2013. Tästä koulutuksesta opinto-ohjaajaksi valmistui unkarilainen Emese Mátyás, joka on työskennellyt Jyväskylän yliopiston Kielikampuksen tutkimuskoordinaattorina sekä tehnyt kieltenopettajan töitä S2-opettajana. Osana opintojaan hän tuotti työkalupakin monikulttuurisen ohjauksen tueksi oppilaitoksiin.

Uusi Specima-ryhmä aloittaa elokuussa.

Lue lisää

Lisätietoja:
Milla-Maarit Salo, koulutussuunnittelija, 040 7642 587, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, ammatillinen opettajakorkeakoulu

 

 

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
FM, Communication Specialist
+358 50 433 8011
etunimi.sukunimi@jamk.fi
www.jamk.fi

www.facebook.com/jamk.fi

Jyväskylän ammattikorkeakoulu | JAMK University of Applied Sciences

Rajakatu 35 | FI-40200 Jyväskylä, Finland

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs