Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on uutta korkeakoulutusta

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Oppisopimustyyppinen täydennyskoulutus on uutta korkeakoulutusta

Tiedote.
Julkaistu: 23.09.2013 klo 14:45
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetusministeriö on hyväksynyt Mamkissa tammikuussa 2014 alkavaksi kaksi korkeakoulutettujen oppisopimustyyppistä täydennyskoulutusta: Haavahoidon erityisosaaminen ja gerontologinen erityisosaaminen. Molemmat opinnot ovat laajuudeltaan 30 op kestäen yhden kalenterivuoden.

Haavahoidon erityisosaaminen -koulutuksessa ovat mukana Mikkelin, Oulun ja Satakunnan ammattikorkeakoulut sekä Savonia ammattikorkeakoulu. Mamkissa suoritettaviin opintoihin valitaan 10 opiskelijaa ja muihin ammattikorkeakouluihin yhteensä 40. Haavahoidon opinnoissa paneudutaan monitieteisesti haavapotilaan kokonaishoitoon. Opinnot hyväksytysti suorittanut kykenee toimimaan haavahoidon asiantuntijana moniammatillisessa työryhmässä ja kehittämään haavahoitoa.  

Gerontologinen eristysosaaminen -koulutuksessa ovat mukana Diakonia ammattikorkeakoulu sekä Kymenlaakson, Kajaanin ja Mikkelin ammattikorkeakoulut. Koulutukseen valitaan yhteensä 46 opiskelijaa, josta 14 Mamkiin. Koulutuksessa painottuu ikääntyvien henkilöiden hyvinvoinnin ja toimintakykyisyyden tukeminen uudistuvien työmenetelmien ja hyvinvointiteknologian avulla. Koulutuksen lähtökohtana ovat ikä-ihmisten osallisuuden ja kansalaisuuden sekä elämänhallinnan vahvistaminen.

Molemmat opetussuunnitelmat ovat samansisältöisiä kaikissa korkeakouluissa. Koulutuksiin voivat hakea korkea-asteen tutkinnon suorittaneet sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalta.

---

Lisätietoja: lehtori Ansa Iivanainen, ansa.iivanainen@mamk.fi, puh. 050 312 5042

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs