Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oppisopimustyyppinen koulutus räätälöidään työelämän tarpeisiin

Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Oppisopimustyyppinen koulutus räätälöidään työelämän tarpeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 14.12.2012 klo 15:19
Julkaisija: Jyväskylän ammattikorkeakoulu

70 sosiaali- ja hoitotyön ammattilaista sai lisäeväitä työhönsä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun hyvinvointiyksikön gerontologisen hoitotyön oppisopimustyyppisestä täydennyskoulutuksesta valmistui tällä viikolla 19 ikääntyneen hoitoon perehtynyttä sairaanhoitajaa. Koulutuksen tavoitteena oli vahvistaa ja uudistaa sairaanhoitajien gerontologista osaamista ja kehittää samalla ikääntymiseen liittyvää hoitotyötä. Nyt valmistuneet sairaanhoitajat suorittivat täydennyskoulutuksen Keski-Suomessa muun muassa Jyväskylässä, Saarijärvellä, Keuruulla ja Jämsässä eri terveydenhuollon toimipisteissä. Seksuaalineuvojan vastaavasta koulutuksesta valmistui lähes 50 sosiaali- ja terveysalan ja kasvatusalan ammattilaista. He työskentelevät mm. järjestöissä, kouluissa ja terveydenhuoltosektorilla. Molemmat koulutukset toteutettiin viiden ammattikorkeakoulun ja työelämän yhteistyönä.

Ammattikorkeakouluissa järjestettävä oppisopimustyyppinen koulutus on suunnattu korkeakoulututkinnon suorittaneille, työssä käyville asiantuntijoille, jotka haluavat päivittää omaa osaamistaan. Työpaikalla tapahtuva oppiminen on vähintään puolet opiskelusta.

Ikäihmisten palveluissa osaavan työvoiman saatavuus on maailmanlaajuinen ongelma. Alalla toimivilla on hyvin erilaisia koulutustaustoja ja eritasoista osaamista, mikä lisää ikääntyneen hoitoon liittyviä riskejä ja heikentää potilasturvallisuutta. Osaamisen kehittämisellä voidaan parantaa hoidon laatua sekä lisätä alan vetovoimaa, gerontologisen hoitotyön asiantuntija, hyvinvointiyksikön Pirjo Tiikkainen sanoo.

Seuraava JAMKin organisoima oppisopimustyyppinen koulutus starttaa helmikuussa 2013. Urheilu- ja liikuntafysioterapian opinnot on suunnattu urheilu- ja liikunta-alalla työskenteleville tai alalle suuntautuville fysioterapeuteille. Opinnoissa keskitytään liikuntakyvyn edistämiseen, urheilu - ja liikuntavammojen ennaltaehkäisyyn sekä fysioterapiaan urheilu- ja liikuntavammoissa. Tavoitteena on tukea eri-ikäisten liikunnallista aktiivisuutta terveyttä edistäen ja kansansairauksia ennaltaehkäisten. Koulutuksen laajuus on 30 op ja vähintään puolet opiskelusta tapahtuu työpaikalla koulutetun mentorin tuella. Koulutus kestää noin vuoden. Hakuaika on nyt ja jatkuu 10.1.2013 asti.

Lue lisää: http://www.jamk.fi/koulutus/oppisopimustyyppinentaydennyskoulutus

Lisätietoja koulutusten sisällöistä:
Pirjo Tiikkainen, asiantuntija, 0400 226 003, etunimi.sukunimi@jamk.fi sekä Sanna Peltola, koulutussuunnittelija, 040 560 7927, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, hyvinvointiyksikkö

Yleistä tietoa oppisopimustyyppisestä koulutuksesta:
Hannu Ikonen, koulutuksen kehittämispäällikkö, 040 528 3762, etunimi.sukunimi@jamk.fi, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Pauliina Hietalahti
Tiedottaja
+358 50 433 80 11
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
viestinta@jamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs