Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijavoimin tehty kauko-ohjattava saunavaunu esittäytyy Eetunaukiolla

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Opiskelijavoimin tehty kauko-ohjattava saunavaunu esittäytyy Eetunaukiolla

Tiedote.
Julkaistu: 15.07.2014 klo 15:47
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulun (SAMK) kokonaan opiskelijatyönä tehty saunavaunu on nähtävillä Porin Eetunaukiolla kansalaistorilla. Kauko-ohjattava sauna on tehty vuoden 1974 ruotsalaisvalmisteiseen SMV-vaunuun. Se on samaa vuosimallia kuin SAMKissa aiemmin valmistettu sähköauto. Projektissa on ollut mukana SAMKin eri insinöörialoja, kuten kone- ja tuotantotekniikan, sähkötekniikan ja rakennustekniikan opiskelijoita.

Projektin lähtökohtana on ollut itse tekemällä oppiminen. Vaunun kaikki kantavat rakenteet on uusittu. Renkaiden napoina (eli renkaiden sisällä) on sähkömoottorit, kummassakin renkaassa oma. Vaunulla voi teoriassa ajaa 50–60 km/h, testattu korkein nopeus on 25 km/h. Vaunu on kauko-ohjattava ja siinä on LED-valaistus.

Projektin valmistumista voi seurata mm. Facebook- sivuilta https://www.facebook.com/saunavaunuSAMK

Myös sähköauto on ”kesätöissä” SuomiAreenan aikaan mm. järjestäjien käytössä. https://www.facebook.com/SahkoKleinbusSamk

SAMK on mukana SuomiAreenan keskusteluissa Puuvillan puistossa keskiviikkona 16.7. klo 12.15–13.30 teemalla ”Korkeakoulut rahareikiä vai kasvun moottoreita?” ja perjantaina 18.7. klo 10.30–11.45 teemalla "Voiko insinööriksi tai sairaanhoitajaksi opiskella verkossa?"

Kansalaistorin aukioloajat:

Keskiviikko 16.7. klo 10–17

Torstai 17.7. klo 10–17

Perjantai 18.7. klo 10–15

Lisätiedot: Energia ja rakentaminen -osaamisalueen johtaja Petteri Pulkkinen, p. 044 710 3296

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs