Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opiskelijat mukana KINO123:n sisustuksen suunnittelussa

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Opiskelijat mukana KINO123:n sisustuksen suunnittelussa

Tiedote.
Julkaistu: 09.05.2012 klo 13:16
Julkaisija: Kymenlaakson ammattikorkeakoulu

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun mediatiedotteet osoitteessa www.kyamk.fi.

Kymenlaakson ammattikorkeakoulun muotoilun opiskelijat Satu Hovilehto, Sini Jyrkinen ja Jenna Tallniemi ovat toteuttaneet sisustussuunnittelun Kouvolaan kauppakeskus Veturiin syksyllä 2012 avattavaan Kino 123-elokuvakeskukseen ja siihen liittyvään kahvilaan.

Opiskelijoiden ohjaajina ovat toimineet KyAMK:ssa projektipäällikkönä työskentelevä sisustusarkkitehti Heikki Lindroos sekä KyAMK:sta valmistunut suunnittelija Antti Viitanen.

Tilaajan edustajina projektissa toimivat teatteripäällikkö Veikko Viitanen ja Kino 123 Oy:n toimitusjohtaja Marko Hartama.

”Halusimme tarjota elokuvateatterin sisustussuunnitelman laatimista Kymenlaakson ammattikorkeakoulun tehtäväksi, koska toivoimme saavamme nuorilta suunnittelijoilta uusia, raikkaita ja erilaisia ajatuksia siitä, millainen nykyaikainen elokuvateatteri voisi olla” Veikko Viitanen kertoo.

Kattavasti tietoa suunnittelun tueksi

KyAMK:n opiskelijat toteuttivat kaksiosaisen taustatutkimuksen. Sen ensimmäisessä osassa kerättiin elokuvateattereiden ja kahviloiden käyttäjien toiveita, tarpeita ja parannusehdotuksia. Halukkaat vastaajat saivat jättää yhteystietonsa kyselyn toista vaihetta varten. Kysely tehtiin Kino123:n sisarteatterissa Studio123:ssa Kuusankoskella, ja vastauksia saatiin lähes sata.

Kyselyn toiseen vaiheeseen valitut kutsuttiin Kasarminmäen kampukselle, jossa he pääsivät vastaamaan kysymyksiin kokemuksistaan elokuvissa käynnistä tällä hetkellä sekä siitä, millaista he toivovat sen tulevaisuudessa olevan. Lisäksi kartoitettiin mukana olevien visuaalisia mieltymyksiä esimerkkikuvien avulla. Tilaisuudessa oli myös mahdollista antaa vapaamuotoisia ideoita sekä suunnittelijoille että Kino123:n edustajille.

Näiden tulosten ja asiakastapaamisten pohjalta tehtiin elokuvateatterin ja kahvilan suunnittelu ja mittapiirrokset, suunniteltiin sisustuksen grafiikka sekä toteutettiin sisustussuunnitelman visualisointi. Opiskelijat tekivät yhteistyötä urakkaa toteuttavien, kuten arkkitehtitoimiston sekä valaistus- ja akustiikkasuunnittelijoiden, kanssa.

”Kevään 2011 aikana tehdyn työn tuloksena saatiin pohjasuunnitelma, joka käsitti piirustuksia, visualisointeja ja ideoita, joita on sitten kehitelty eteenpäin”, Kino 123:n teatteripäällikkö Veikko Viitanen kertoo.

Opiskelijat hyödynsivät projektissa Living Lab -tutkimusmenetelmää, jonka avulla voidaan kehittää yhdessä käyttäjien kanssa tuotteita tai palveluita aidoissa käyttötilanteissa.

Oppia monelta kantilta

Projektissa mukana olevat opiskelijat kokivat projektin olleen hyvä oppimiskokemus. Uutta oppia ja tietoa tuli niin suunnitteluprosessista, käytännön työstä asiakkaan ja yhteistyökumppaneiden kanssa kuin projektinhallinnastakin.

”Kino 123 -hankkeessa on alusta asti pyritty hyödyntämään mahdollisimman paljon paikallista osaamista. Merkittävä osa uuden elokuvateatterin suunnittelu- ja toteutustyöstä tehdään täysin paikallisin voimin. Seutukunnan oppilaitoksista ja yrityksistä löytyy runsaasti uskomattoman hienoa osaamista. Esimerkiksi Antti Viitasen saaminen ammattikorkeakoulun kautta meidän suunnittelutiimiimme on ollut oikea onnenpotku”, vakuuttaa Marko Hartama.

Kino 123 tiedottaa kesän aikana vielä tarkemmin paikallisten yritysten panoksesta Kauppakeskus Veturiin syksyllä 2012 avattavassa elokuvateatterihankkeessa.

Kuvia ja videoleikkeitä elokuvateatterin eri rakennusvaiheista on nähtävissä Kinon blogissa osoitteessa http://blogi.kino123.fi/.

Kuvia tiedotustilaisuudesta osoitteessa http://kuvat.kyamk.fi/tiedotus/Kino123_yhteistyoprojekti/.

Lisätietoja

Kino123
Teatteripäällikkö Veikko Viitanen, p. 044 275 3801
Toimitusjohtaja Marko Hartama, p. 0400 750 119

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu
Toimialajohtaja Raimo Pelli, p. 044 702 8901
projektipäällikkö Heikki Lindroos, p. 044 702 8915
etunimi.sukunimi@kyamk.fi

 

Kymenlaakson ammattikorkeakoulu on menestyksen tekijä: laadukas, työelämäläheinen ja kansainvälinen korkeakoulu, jossa onnistumme yhdessä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs