Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Tukitason nousu ja eläinten hyvinvointi koetaan tärkeiksi eläinten hyvinvoinnin tukeen sitoutuneilla lypsykarjatiloilla

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Tukitason nousu ja eläinten hyvinvointi koetaan tärkeiksi eläinten hyvinvoinnin tukeen sitoutuneilla lypsykarjatiloilla

Tiedote.
Julkaistu: 06.09.2013 klo 11:34
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Noussut tukitaso ja eläinten hyvinvoinnin parantuminen houkuttelivat lypsykarjatiloja vaihtamaan voimassa olevan eläinten hyvinvoinnin tuen sitoumuksensa uudistuneeseen tukeen vuonna 2012. Näin toteaa Merja Koistinen opinnäytetyössään, jossa hän selvitti tuen uudistumisen vaikutuksia lypsykarjatiloilla. Koistinen opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmassa.

Yli 2500 lypsykarjatilaa vaihtoi voimassa olevan sitoumuksensa uudistuneeseen tukeen vuonna 2012. Selvityksen mukaan merkittävin syy sitoutua uusiin ehtoihin oli noussut tukitaso. Uudistuneeseen eläinten hyvinvoinnin tukeen sitoutuneilla lypsykarjatiloilla eläinten hyvinvointiin myös panostetaan entistä enemmän ja uudistus koetaan tiloilla tervetulleeksi.

Investoinneilla ja pienillä muutoksilla saavutetaan tuen vaatimukset sekä tavoitteet

Osalla lypsykarjatiloja on tehty investointeja uusien sitoumusehtojen täyttämiseksi. Investoinneissa on panostettu erityisesti vasikoiden makuualueisiin sekä hankittu parsimattoja. Myös kuivituksen määrää on lisätty, jotta eläimillä on vaatimusten mukaiset hyvinvointia ja terveyttä edistävät olosuhteet. Eläinten tarkkailuun ja kirjanpitoon kiinnitetään tiloilla myös enemmän huomiota ja esimerkiksi nupoutuksessa on siirrytty käyttämään asianmukaista kivunlievitystä.

Eläinten hyvinvoinnin tuen tavoitteina on eläinten hyvinvoinnin ja terveyden kohentaminen sekä tuen tason parempi vastaavuus työmäärään nähden. Koistisen selvityksen perusteella tuen uudistumista voidaan pitää onnistuneena ja tavoitteisiin on päästy. Opinnäytetyö kokonaisuudessaan on luettavissa ammattikorkeakoulujen verkkokirjasto Theseuksessa.  

Lisätietoja:

Merja Koistinen, p. 040 730 8144 tai sp. merja.koistinen(a)student.hamk.fi

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs