Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Lypsykarjatilalle halutaan palkata moniosaaja

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Lypsykarjatilalle halutaan palkata moniosaaja

Tiedote.
Julkaistu: 07.06.2013 klo 12:23
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lypsykarjatiloilta kysyttiin, mitä toiveita ja tarpeita heillä on työntekijän suhteen. Lypsykarjatiloille halutaan palkata luotettava henkilö, jolla on vankka tietopohja lypsykarjataloudesta sekä käytännön taitoa hoitaa lypsykarjatilan työt. Näin toteaa Maria Salmi joka valmistuu agrologiksi (AMK) Hämeen ammattikorkeakoulusta maaseutuelinkeinojen koulutusohjelmasta kesäkuussa 2013.

Työntekijäksi lypsykarjatiloille halutaan luotettava ja oma-aloitteinen henkilö. Hänellä tulee olla hyvät ongelmanratkaisutaidot ja hänen halutaan toimivan moraalisesti ja eettisesti oikein. Työskentelytavoissa tulee näkyä työturvallisuuden huomioiminen. Työntekijällä on oltava tietoa nautojen sairauksista, ruokinnasta ja lypsystä. Käytännön töissä on tärkeää hallita eläinten seuranta, lypsy, hoidon tarpeen määritys ja lääkintä. Etenkin automaattilypsytiloilla työskentelevältä henkilöltä edellytetään tietokoneen käyttötaitoa.

Valmistuneet agrologit käytännön töihin lypsykarjatiloille

Opinnäytetyön yhtenä tavoitteena oli kertoa valmiille agrologeille lypsykarjatilalla työskentelystä yhtenä työllistymisen mahdollisuutena. Opinnäytetyössä esitellään lypsykarjatilalla työskentelyä ja kerrotaan ne asiat, joita lypsykarjatilalla työskentelevän on osattava.

Haastatteluissa esiin nousseita asioita voidaan hyödyntää kehitettäessä agrologin koulutusta. Agrologopiskelijat, jotka suunnittelevat lähtevänsä opiskelujen jälkeen lypsykarjatilalle töihin, voivat löytää opinnäytetyöstä vastauksen siihen, mitä lypsykarjatilalla työskentelevältä vaaditaan. Tilalliset hyötyvät tästä siten, että he saavat tilalleen osaavaa työvoimaa kun valmistuneet agrologit hakeutuvat lypsykarjatiloille töihin.

Lisätietoja:
Maria Salmi, p. 041 462 0524 tai sp. maria.salmi85(a)gmail.com

Valmis työ tulee luettavaksi verkkoon osoitteeseen www.theseus.fi.

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs