Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opinnäytetyö: Humppilan ekologistiikka-alueeseen liittyvä tullivarastointi

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opinnäytetyö: Humppilan ekologistiikka-alueeseen liittyvä tullivarastointi

Tiedote.
Julkaistu: 27.09.2013 klo 08:30
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Humppilan ekolentokenttäalueeseen liittyviä selvityksiä tehdään Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijoiden projekti- ja opinnäytetöinä. MAALI – Forssan seudun maaliikennekeskus -hankkeelle ja HEA-hankkeelle tehty opinnäytetyö tullivarastoinnista on valmistunut.

Humppilan kenttää on kaavailtu tullivarastoalueeksi, ja tästä syystä Maali-hanke tilasi taustaselvityksen logistiikan opiskelijalta Jyrki Rantaselta keväällä 2013. Rantasen opinnäytetyössä tutkittiin tullivarastointia sekä selvitettiin erilaisia tullaukseen liittyviä käsitteitä. Opinnäytetyössä tarkasteltiin lähemmin tullivarastointimenettelyä, esitettiin esimerkkejä sen käytöstä sekä esitettiin tullivarastoinnin hyödyntämismahdollisuuksia.

Opinnäytetyössä esiteltiin myös muita taloudellisesti vaikuttavia tullimenettelyitä, kuten sisäinen ja ulkoinen jalostus, väliaikainen maahantuonti sekä tullivalvonnassa tapahtuva jalostus. Tullivarastointia käytetään pääasiassa tavaroiden väliaikaiseen varastointiin. Koska tavaroita ei ole maahantuotu, tullimaksuja ei vielä tarvitse maksaa.

Työn tuloksena esitetään, että tullivarastointia kannattaa käyttää silloin, kun halutaan viivyttää maahantuodun tavaran tai materiaalin tullausta tai kun useasta lähteestä tulevat materiaalivirrat yhdistetään tullivarastossa toisiinsa. Tullivarastoinnin yhteyteen onkin järkevää kehittää erilaisia lisäarvopalveluita. Jos taas halutaan valmistaa tai jatkojalostaa raaka-aineita tai tuotteita, on sisäisen jalostuksen menetelmä parempi vaihtoehto.

Opinnäytetyö on ladattavissa osoitteesta: http://portal.hamk.fi/portal/page/portal/HAMK/Tutkimus_ja_kehitys/Hankkeet/maali/harjoitustyot

Lisätiedot

tullivarastointi: opiskelija Jyrki Rantanen, p. 040 829 8706
Maali-hanke: aluekehityspäällikkö Kirsi Sippola, Hämeen ammattikorkeakoulu, p. 050 574 5063

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs