Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opetusministeri Kiuru kannusti Etelä-Savossa alueelliseen yhteistyöhön

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetusministeri Kiuru kannusti Etelä-Savossa alueelliseen yhteistyöhön

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2014 klo 14:44
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Opetusministeri Krista Kiuru vieraili keskiviikkona Mamkissa ja tapasi Mamkin hallitusta, johtoa sekä opiskelijoita. Ministeri kehui Mamkin hyvää tulosta ja kiitteli yhteistyöstä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa. Ministeri kannustaa myös ammattikorkeakouluja ja yliopistokeskuksia lähentymään.

Ministeri piti hyvänä Mamkin ja Mikkelin yliopistokeskuksen tekemää yhteistyötä, ja toivoi sen jatkossa yhä tiivistyvän.

- Vakavassa taloudellisessa tilanteessa yhteistyö ammattikorkeakoulujen ja yliopistokeskusten kanssa olisi erittäin tärkeää. Koulutuksesta säästämisen sijaan voitaisiin säästää jostain muusta, esimerkiksi rakenteista tai tiloista, Ministeri Kiuru totesi.

Kiurun mielestä Mikkelissä sekä yliopistokeskus että ammattikorkeakoulu ovat erittäin laadukkaita ja hyviä korkeakouluja, joiden olisi syytä harkita ajatusta yhteisestä kampuksesta. Hyvänä esimerkkinä ministeri mainitsi kotipaikkakuntansa Porin, jossa yliopistokeskus ja amk ovat jo nyt samalla kampuksella.

Mamk Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jyrki Koivikko totesi, että Kasarmin kampuksella olisi tilaa myös Mikkelin yliopistokeskukselle, eli tilaratkaisuja voidaan yhdessä miettiä.

Tällä hetkellä Mamkin suurimmat yhteistyöpanostukset ovat kuitenkin Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa tehtävässä työssä. Ministeriö tuki matkaa kohti suunnitteilla olevaa fuusiota yhteensä 14 miljoonalla eurolla, joka jaetaan 4 vuoden aikana erissä.

- Mamk ja Kyamk saivat ammattikorkeakouluista eniten hankerahoja, Kiuru totesi.

- Tällä haluttiin osoittaa, että opetus- ja kulttuuriministeriöltä tulee vahva tuki ammattikorkeakouluille, joiden puolestaan pitää ottaa vakavasti kehitysvelvoite suunnitteilla olevaan fuusioon.

Hankerahat liittyvät ammattikorkeakoulujen toimilupapäätöksiin, jotka saatiin vuodenvaihteessa. Aikaisemmin ministeriön tekemät linjaukset ammattikorkeakoulujen määrän vähentämisestä eivät toimilupien osalta toteutuneet, johon ministerillä oli selkeä syy.

- Hallitusohjelmassa on linjattu, että jokaisessa maakunnassa pitää olla oma korkeakoulu. Tämän vuoksi korkeakoulujen määrää ei ole yksinkertaista leikata, ainakaan paikkakunnilta joilla ei ole yliopistoa.

Tavoitteena ministeri Kiurun mukaan onkin lisätä ammattikorkeakoulujen läsnäoloa omilla alueillaan, vaikka esimerkiksi fuusioiden tai muiden ylläpitojärjestelyjen myötä ylläpitäjä ei enää olisikaan omassa maakunnassa. Kiuru korosti ammattikorkeakoulujen roolia paitsi alueen nuorten kouluttajana, myös maakuntien elinkeinoelämän kehittäjänä.

- Alueilla on syytä ymmärtää, että ammattikorkeakoulujen yhteistyön lisääminen on edelläkävijän työtä. Ei ole maakunnalle menetys, jos oman korkeakoulun nimi joskus vaihtuu.

Kysymykseen fuusioammattikorkeakoulun uusista koulutuksista ei ministeri Kiuru ottanut vielä kantaa, mutta totesi, että asiaa voidaan hyvinkin harkita aloilla, joilla on kasvua. Esimerkkinä tällaisesta alasta hän mainitsi Mikkelin alueen profiloitumisen digitaalisuudessa.

 

Lisätietoja:

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n hallituksen pj. Jyrki Koivikko, 0400 143 661

Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy:n toimitusjohtaja, rehtori Heikki Saastamoinen, puh. 050 312 5151

 

 Kuvia ladattavissa osoitteessa: http://www.mamk.fi/ajankohtaista/tiedotteet/101/0/opetusministeri_kiuru_kannusti_alueelliseen_yhteistyohon

Mikkelin ammattikorkeakoulu (Mamk) tarjoaa opetusta seitsemällä eri koulutusalalla, tekee tutkimus- ja kehittämistyötä ja tuottaa palveluja alueen yrityksille ja ihmisille. Mamk on elinikäisen oppimisen korkeakoulu ja erikoisosaaja digitaalisen tiedon hallinnassa. Mikkelin ja Savonlinnan kampuksilla opiskelijoita on yhteensä 4500 ja henkilökuntaa 400. Mamk muodostaa yhdessä Kymenlaakson ammattikorkeakoulun kanssa Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs