Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opettajat yrittäjyyden edistäjinä - yrittäjyyskasvatustavoitteet on kirjoitettava opetussuunnitelmaan

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Opettajat yrittäjyyden edistäjinä - yrittäjyyskasvatustavoitteet on kirjoitettava opetussuunnitelmaan

Tiedote.
Julkaistu: 07.10.2015 klo 14:26
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Lehtori Heikki Hannulan tuoreen väitöksen keskeisenä tuloksena voidaan pitää vahvistusta sille ajatukselle, että ammatillisessa opettajankoulutuksessa yrittäjyyskasvatustavoitteet on kirjoitettava opetussuunnitelmaan. Tutkimuksen pohjalta voidaan todeta myös, että opetussuunnitelman tavoitteet tulee kirjoittaa yrittäjyyteen liitettävää osaamista kuvaaviksi. Menetelmällisillä ratkaisuilla voidaan vaikuttaa opetuksen toteutukseen ja oppimistuloksiin.

Julkisen keskustelun pohjalta ollut helppo havaita, että niin Suomen kuin koko Euroopankin taloudellista toimintaa on varaa parantaa. Yhtenä keinona tähän poliitikot näkevät yrittäjyyden edistämisen. Yrittäjyyden aikaansaamiseksi voidaan kehittää erilaisia tukimuotoja. Pysyvämpiin ja pitkäjännitteisempiin yrittäjyyden edistämiskeinoihin kuuluu yrittäjyyteen oppimista ja kasvua tukeva yrittäjyyskasvatus. Yrittäjyyskasvatuksen keskeisimpiä toimijoita ovat opettajat. Siksi on tärkeää tutkia ja kehittää opettajankoulutusta erityisesti yrittäjyyskasvatuksen näkökulmasta.

Heikki Hannulan tutkimuksen päätavoitteena oli vastata kysymykseen: Miten ammatillisten opettajaopiskelijoiden yrittäjyyskasvatusosaamista voidaan kehittää? Erityisesti huomio kiinnittyy opetussuunnitelman ja sen toteutuksen kehittämismahdollisuuksiin.

 

Lisätietoja: Heikki Hannula, Puh. +358 40 743 7393, heikki.hannula(at)hamk.fi
Väitöskirja:  http://tampub.uta.fi/handle/10024/97967

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs