Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Opas koulutyön arkeen: Toimiva ja osallistuva koululainen

Tampereen ammattikorkeakoulu

Opas koulutyön arkeen: Toimiva ja osallistuva koululainen

Tiedote.
Julkaistu: 26.02.2013 klo 12:28
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Toimiva ja osallistuva koululainen
Opas- ja ideakirjanen ala- ja yläkouluille
Sinikka Seppänen & Sanna Lehtokannas, toim.


Toimiva ja osallistuva koululainen –opas esittelee käytännössä testattuja toimintamalleja arkipäivän moninaisiin pulmatilanteisiin koulussa. Menetelmiä on käytetty vuoden 2012 aikana ylä- ja alakouluissa Sastamalassa, Kiikoisissa ja Punkalaitumella. Ideat ovat syntyneet ja niitä on kehitetty Tampereen ammattikorkeakoulun opettajien ja opiskelijoiden Elämänhallinta-hankkeessa.

Oppaan ensimmäinen osio, Hyvä arki, keskittyy lasten oman äänen kuulemiseen. Toinen osio, Eletään yhdessä, kuvaa koulun yhteisöllisiä menetelmiä ja nuorilta nuorille syntyneitä rohkeitakin ideoita koulutyön arkea tukemaan. Oppaan sisältämät menetelmät toteutus- ja kokemuskuvauksineen on tarkoitettu vapaasti sovellettaviksi ja yhdisteltäviksi. ”Vain mielikuvitus on rajana yhdessä tekemisen tiellä”, sanoo oppaan toinen toimittaja, kehittämispäällikkö Sinikka Seppänen TAMKista.

Elämänhallinta-hanke toteutettiin Tampereen ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston yhteistyönä Sastamalan seudulla vuonna 2012. Se on oivallinen esimerkki monitoimijaisesta kehittämistyöstä, joka kokosi kuntien luottamushenkilöt, viranhaltijat, tutkijat, kehittäjät, opiskelijat ja kolmannen sektorin toimijat tasavertaiseen yhteistyöhön. Hankeprosessia ja sen tuloksia kuvataan laajan kirjoittajajoukon tuottamassa kirjassa Elämähallintaa kuntayhteisössä – kumppanuudet nuorten hyvinvoinnin tukena (Suomen Kuntaliitto, Acta 244).


Lisätietoja Toimiva ja osallistuva koululainen –oppaasta ja Elämänhallinta-hankkeesta:
Tampereen ammattikorkeakoulu, kehittämispäällikkö Sinikka Seppänen, p. 050 373 2960, sinikka.seppanen@tamk.fi

 


Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK)
profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs