Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnian uusilla johtajilla tulevaisuus työn alla

Omnia

Omnian uusilla johtajilla tulevaisuus työn alla

Nimitys.
Julkaistu: 02.09.2015 klo 14:54
Julkaisija: Omnia

KM Riikka-Maria Yli-Suomu on valittu Omnian aikuisten oppimispalvelujen johtajaksi 1.10.2015 lukien. Tällä hetkellä Yli-Suomu työskentelee Omnian vs. hallintojohtajana. Aiemmin hän työskenteli Suomen Kuntaliitossa koulutus- ja työmarkkinapolitiikan edunvalvonta- ja kehittämistehtävissä. Nuorten oppimispalvelujen johtajan valinta tehtiin keväällä, kun restonomi (ylempi AMK) Maija Aaltola valittiin Omnian ammattiopiston rehtoriksi 1.8.2015 alkaen. Aaltola on työskennellyt pitkään Omniassa johto- ja kehittämistehtävissä.

Uudet johtajat aloittavat tehtävissään ajankohtana, jota leimaa koulutuksen murros kaikilla tasoilla. Tehostus- ja uudistamispaineet koskevat kaikkia Omnian tarjonnassa olevia koulutusmuotoja, niin ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, vapaata sivistystyötä kuin lukiokoulutustakin. Tulevaisuuden naisjohtajat näkevät valoisana.

- Säästöistä ja leikkauksista huolimatta tai niistä johtuen Omniassa on kääritty hihat ja alettu miettiä keinoja toimintojen tehostamiselle ja uudistamiselle, toteaa Omnian ammattiopiston rehtori Maija Aaltola.

Monialaisesta Omniasta löytyy palveluja nuorten työpajoista oppisopimuskoulutukseen, ammatillisiin tutkintoihin, lukiokoulutukseen, lisä- ja täydennyskoulutuksiin sekä yrittäjyysvalmennuksiin. Jatkossa Omnia organisoituu kahden palvelukokonaisuuden ympärille - nuorten ja aikuisten oppimispalvelujen. Kolmannen asiakasryhmän muodostavat organisaatioasiakkaat aloittavista yrittäjistä suuriin työnantajiin.

- Uudistuneessa Omniassa on valtava määrä osaavia eri alojen kouluttajia sekä monikulttuurisuus-, digi- ja yrittäjyysosaamista, joilla aiomme erottua ja menestyä jatkossakin. Erityisenä painoalueena ovat maahanmuuttajille suunnatut palvelut, vahvistaa aikuisten oppimispalvelujen johtaja Riikka-Maria Yli-Suomu.

- On päivänselvää, että säästöjen kohdistuessa koulutukseen, tarvitaan aivan uusia oppimisen ratkaisuja. Omniassa haasteeseen on vastattu yhdistämällä erilaisia koulutusmuotoja ja osaamista saman katon alle, syntyy jotain aivan uutta, toteaa kuntayhtymän johtaja Tapio Siukonen.

Omnian hallituksen puheenjohtaja Pirjo Kemppi-Virtanen on tyytyväinen Omnian kykyyn uudistua ja vastata vaikeisiin haasteisiin uudistamalla omaa palvelutarjontaa asiakaslähtöisesti.

- Omniassa tulevaisuus ei vain tapahdu, vaan se on jatkuvasti työn alla ja siihen vaikutetaan aktiivisesti.

Lisätietoja

  • kuntayhtymän johtaja Tapio Siukonen, Omnia, p. 044 369 6600

Liitetiedostot

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs