Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Omnia osallistuu valtakunnalliseen #amisliikkeessä -tempaukseen 22.8.2016

Omnia

Omnia osallistuu valtakunnalliseen #amisliikkeessä -tempaukseen 22.8.2016

Kutsu.
Julkaistu: 18.08.2016 klo 11:45
Julkaisija: Omnia

Omnia osallistuu valtakunnalliseen #amisliikkeessä -tempaukseen maanantaina 22.8.2016 klo 12.00 kolmella tapahtumalla. Tempaus on avoin kaikille ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille.

Ammatillisen koulutuksen arvostus on laskussa, vaikka työelämä tarvitsee ammattiosaajia ja opiskelijat ovat tyytyväisiä ammatilliseen koulutukseen. Ammatillinen koulutus on koulutusjärjestelmän keskeinen osa, pelkästään Omniasta valmistuu vuosittain yli 2000 ammattilaista. Ammatillinen koulutus uudistuu täysin vuoden 2018 alusta, mutta jo sitä ennen rahoitusta leikataan 190 miljoonalla eurolla. Herää kysymys, ollaanko yhteiskunnassa kiinnostuneita ammatillisen koulutuksen tulevaisuudesta?

Tempauksella avataan näyttävästi Omnian uudistusten lukuvuosi 2016–2017

Omnia vastaa ammatillisen koulutuksen valtakunnallisiin haasteisiin uudistumalla. Toimintaan ja organisoitumiseen on tulossa muutoksia jo vuoden 2017 alusta alkaen. Tempauksen teema ammatillisen koulutuksen tulevaisuuden puolesta sopiikin hyvin avaamaan Omnian uuden lukuvuoden.

AMKE, OAJ, OSKU ja SAKKI ry:n ideoiman tempauksen ytimessä on opiskelijoiden, henkilöstön ja oppilaitoksen johdon kokoontuminen yhteen sekä yhteisen opiskelijoiden suunnitteleman amistanssin tanssiminen. Tanssin kuuden erilaisen liikkeen tarkoituksena on kuvastaa amisten arkea.

Omnia järjestää tempauksen kolmessa eri tapahtumapaikassa, Espoossa Kirkkokadun toimipisteessä osoitteessa Kirkkokatu 16 B ja Leppävaarassa Sellon kauppakeskuksessa Viaporintorilla sekä Kirkkonummen toimipisteessä osoitteessa Purotie 6. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneille.

Suomi tarvitsee ammattiosaajia!

Vuonna 2014 Suomessa suoritettiin 50 000 ammatillista perustutkintoa, 13 000 ammattitutkintoa ja 5400 erikoisammattitutkintoa. Tutkimusten mukaan ammatillinen koulutus on opiskelijoiden mielestä hyvää ja laadukasta 85 %, opiskelu on tärkeää tulevaisuuden kannalta 93 % ja työssäoppimisen laatu on hyvää 84 %.

Yrityspäättäjille ja työnantajille tehdyn kyselyn mukaan ammatillinen koulutus on Suomessa aliarvostettua 79 %, työmarkkinoilla tulee olemaan pulaa kädentaitajista ja tekijöistä 82 % ja ammatillinen koulutustarve kasvaa lähivuosina 56 %.

Tempauksen yhtenä tarkoituksena onkin muistuttaa, että amiksista valmistuvat ihmiset, "joita ilman Suomessa tulisi vilu ja nälkä".

Lisätietoa AMKE:n tiedotteesta. 

Tervetuloa!

Tapio Siukonen

kuntayhtymän johtaja

Lisätietoja  

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia on monialainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa nuorille ja aikuisille toisen asteen ammatillista koulutusta, oppisopimuksia, lukio-opetusta, työpajatoimintaa sekä vapaan sivistystyön kursseja. Eri-ikäiset oppijat voivat joustavasti yhdistää esimerkiksi opintoja ja harrastustoimintaa mielekkäiksi kokonaisuuksiksi. Omniassa työskentelee 860 alansa ammattilaista ja oppijoita on eri yksiköissä vuosittain yli 60.000.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs