Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » OKM pysyy 5.10. antamassaan esityksessä myös Lamkin osalta

Lahden ammattikorkeakoulu

OKM pysyy 5.10. antamassaan esityksessä myös Lamkin osalta

Tiedote.
Julkaistu: 30.03.2012 klo 13:24
Julkaisija: Lahden ammattikorkeakoulu

Opetus- ja kulttuuriministeriö on tänään 30.3.2012 julkistanut päätöksensä koskien aloituspaikkaleikkauksia.

Aloituspaikat kohdennetaan tämän päätöksen mukaan alueellisten ja valtakunnallisten koulutustarve-ennakointien perusteella. Valtakunnallisesti ammattikorkeakoulujen koulutustarjontaa vähennetään yhteensä 2030 aloituspaikalla vuodesta 2013 alkaen.

Alakohtaiset vähennykset kohdistuvat ennakointien mukaisesti kulttuurialalle, matkailu-, ravitsemis- ja talousalalle sekä tekniikan ja liikenteen alalle. Lisäykset verrattuna 5.10. esitykseen kohdistuvat pääasiallisesti Keski-Pohjanmaan, Kemi-Tornion ja Jyväskylän ammattikorkeakouluihin. Muutokset perustuvat pitkälti alueiden koulutustarjonnan monipuolisuuden ja riittävyyden turvaamiseen.


Lahden ammattikorkeakoulun osalta kokonaisvähennys on OKM:n esittämän ja LAMK:n hyväksymän 22 aloituspaikan mukainen. LAMK pyrki omassa vastaesityksessään tekemään koulutusalojen välisiä muutoksia, mutta niitä ei OKM:n päätöksessä ole hyväksytty.

Saamamme päätöksen mukaisesti matkailun alan koulutus lakkautetaan ja tietojenkäsittelyn koulutukseen uudelleen kohdennetaan esityksestämme poiketen 20 aloituspaikkaa. Kulttuurialalta leikataan 52 aloituspaikkaa.

Tästä päätöksestä ei vielä käy ilmi kulttuurialan sisäinen koulutusohjelmakokonaisuus, esim. musiikkiteatterikoulutuksen säilyttäminen. Ammattikorkeakoulukohtaiset päätökset hankerahoituksineen ym. on luvattu täksi päiväksi.

Päätös aloituspaikkojen kohdentamisesta ammattikorkeakouluittain 30.3.2012 on luettavissa oheisessa linkissä: www.minedu.fi/OPM/Koulutus/ammattikorkeakoulutus/hallinto_ohjaus_ja_rahoitus/Liitteet/AMK_aloituspaikkavahennykset.pdf

Lisätietoja:

rehtori Risto Ilomäki, puh. 050 403 6800

kehitysjohtaja Outi Kallioinen, puh. 044 708 1400

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs