Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oikeusministeri kannusti uusia opiskelijoita hakemaan kairosta

Centria-ammattikorkeakoulu

Oikeusministeri kannusti uusia opiskelijoita hakemaan kairosta

Tiedote.
Julkaistu: 03.09.2012 klo 14:19
Julkaisija: Centria-ammattikorkeakoulu

Centria ammattikorkeakoulun 21. lukuvuosi käynnistettiin tänään Kokkolassa järjestetyillä avajaisilla. Avajaisten juhlapuhuja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, onnitteli uusia opiskelijoita hyvästä opiskelupaikasta ja samalla neuvoi opiskelijoita ottamaan kaiken irti opiskeluajasta unohtamatta kuitenkaan kairosta.

Tällä ministeri viittasi muinaisten kreikkalaisten aikakäsitykseen, jossa nähtiin olevan kaksi aikaa: kronos ja kairos. Siinä missä kronoksella tarkoitettiin aikaa siinä mielessä kuin sen nykykulttuurissa ymmärrämme mitattavana, kalenteriin merkittynä ja myös paineita aiheuttavana, niin kairoksella tarkoitettiin ajan laatua, olemista tässä hetkessä ja nauttimista elämästä.

Ammattikorkeakoulun rehtori Pekka Hulkko iloitsi siitä, että ammattikorkeakoulun 20-vuotisen historian 7000. tutkinto valmistuu syyskuussa 2012. Ammattikorkeakoulun omien tilastointien perusteella noin 5000 ammattikorkeakoulututkinnon suorittanutta osaajaa on jäänyt ammattikorkeakoulun toiminta-alueelle Pohjanmaan kolmeen maakuntaan.

Rehtori esitti myös huolensa siitä, että myös Centria ammattikorkeakoulun hakijamäärissä näkyy vallalla oleva trendi tekniikan alan huonosta vetovoimasta. Ammattikorkeakoulun toiminta-alueen yritykset kuitenkin työllistävät valmistuvia insinöörejä erittäin hyvin, eikä muutosta tähän ole tällä hetkellä näköpiirissä.

 

Lisätietoja antaa:

Viestintäpäällikkö Paula Erkkilä, 044 725 0086 paula.erkkila@centria.fi

 

Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulun uusi nimi, Centria ammattikorkeakoulu – Centria yrkeshögskola, astui voimaan 1.8.2012.

Ammattikorkeakoulun ylläpitäjä on Centria ammattikorkeakoulu Oy ja rinnakkaistoiminimi Centria yrkeshögskola Ab. Ammattikorkeakouluosakeyhtiön osakkeenomistajina ovat Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pietarsaaren kaupunki, Keski-Pohjanmaan konservatorion kannatusyhdistys ry ja Raudaskylän Kristillisen Opiston kannatusyhdistys ry.

Ammattikorkeakoulu edistää alueen kehittymistä ja hyvinvointia työelämälähtöisen opetuksen sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan yhteisvaikutuksena. Ammattikorkeakoulun kampukset sijaitsevat Kokkolassa, Ylivieskassa ja Pietarsaaressa. Ammattikorkeakoulun koulutusvastuualueet ovat tekniikka, liiketoimintaosaaminen sekä hyvinvointi ja kulttuuri.

Keskeiset tunnusluvut 2012

Aloituspaikkoja 2012                              622

Opiskelijoita                                          n. 3300

Tutkintoja / vuosi                                  450­­-490

Henkilöstöä                                          310

Kokonaistuotot 2011                              27 M€

Koulutusaloja 2012                                6

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs