Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Koulutus » Oamkin suosio yhteishaussa kasvoi lähes kymmenen prosenttia

Oulun ammattikorkeakoulu

Oamkin suosio yhteishaussa kasvoi lähes kymmenen prosenttia

Tiedote.
Julkaistu: 04.04.2012 klo 12:39
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaku on päättynyt eilen 3.4. Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) nuorten suomenkielisten koulutusohjelmien 1 361 aloituspaikkaa haki 5 640 ensisijaista hakijaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi lähes 500 hakijalla edelliskevään hakijamäärään (5 158) verrattuna. Oulun seudun ammattikorkeakoulu oli hakijamäärältään neljänneksi suosituin Metropolian, Tampereen ja Turun ammattikorkeakoulujen jälkeen.

Oamkin nuorten tutkintoon johtavan koulutuksen vetovoimaisimmat koulutusohjelmat olivat ensihoito, fysioterapia, sosiaaliala ja toimintaterapia. Joka toinen kevät haussa olevaan ensihoidon koulutusohjelmaan oli yli 13 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohti. Edelliskevääseen verrattuna vetovoima kasvoi eniten radiografian ja sädehoidon, kone- ja tuotantotekniikan sekä musiikin koulutusohjelmissa. Hakijamäärältään suosituin koulutusohjelma oli edelleen liiketalous, johon oli 761 ensisijaista hakijaa ja yhteensä hakijoita oli yli 1 500.

Valtakunnallisesti hakijoita oli noin 71 000, mikä on noin tuhat hakijaa edellisvuotta enemmän. Aloituspaikkoja oli tarjolla noin 18 500, jossa laskua edelliseen vuoteen on noin 550. Koko maassa hakijoita oli keskimäärin 3,85 aloituspaikkaa kohti, kun vastaava luku Oamkissa oli 4,14.

Aikuiskoulutuksen yhteishaussa Oamkin aikuisten tutkintoon johtavan koulutuksen 223 aloituspaikkaa haki 755 ensisijaista hakijaa, eli 3,39 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohti. Yhteishaussa mukana olleeseen Oamkin ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavan koulutuksen 65 aloituspaikkaa haki 127 ensisijaista hakijaa.

Yhteishaussa olleiden aikuiskoulutusten lisäksi Oamkissa oli samanaikaisesti haku kahteen englanninkieliseen aikuisten tutkintoon johtavaan koulutusohjelmaan sekä kahteen englanninkieliseen ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavaan koulutusohjelmaan. Tässä haussa tutkintoon johtaviin koulutusohjelmiin tuli 36 hakemusta ja ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutusohjelmiin 66 hakemusta.

Alkuvuodesta järjestetyn vieraskielisen koulutuksen yhteishaussa Oamkissa oli tarjolla englanninkieliset liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan koulutusohjelmat. Ensisijaisia hakijoita oli yhteensä 572, joka oli noin 170 hakijaa edellisvuotta vähemmän.

Valtakunnallisten yhteishakujen hakuaika päättyi 3.4.2012 klo 16.15, joten edellä esitetyt hakijamäärät eivät ole vielä täysin lopullisia.

Lisätietoja

Marita Aikio, opintoasiainpäällikkö, 010 272 2155, marita.aikio@oamk.fi

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta (Oamk) valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs